
העימות התלקח לאחר שחברת מועצת העיר מוניקה רודריגז אמרה בדיון פומבי כי הקמת כוח משימה פדרלי לקראת האולימפיאדה מעוררת אצלה חשש ל"טרגדיה". לדבריה, על רקע פעילות רשות ההגירה והאכיפה בשטח, יש אי ודאות לגבי האופן שבו יפעלו גורמים פדרליים בעיר בזמן המשחקים, ואיך הדבר ישפיע על תושבים ומהגרים.
בעקבות הדברים, מועצת העיר אישרה פה אחד הצעת החלטה הקוראת לממשלה הפדרלית להבהיר מה יהיה חלקה באבטחת המשחקים. בהחלטה צוין כי האחריות המרכזית לשמירה על הסדר והביטחון בלוס אנג'לס תישאר בידי משטרת העיר, וכי נדרש תיאום ברור ושקוף מול הרשויות הפדרליות.

הרקע למהלך הוא המתח המתמשך בין הנהגת לוס אנג'לס לבין רשויות ההגירה. רודריגז הובילה בעבר החלטה שאוסרת על עובדי עירייה לעבוד במקביל בגופים פדרליים כמו רשות ההגירה, משמר הגבול ומשרד ביטחון המולדת, וטענה שסוכנים פועלים בשיטות אגרסיביות שמערערות את אמון הציבור.
בממשל של דונלד טראמפ דחו את הביקורת בחריפות. דובר הבית הלבן דייוויס אינגל אמר ל'ניו יורק פוסט' כי העדיפות העליונה של הנשיא היא לקיים אולימפיאדה בטוחה ומוצלחת. לדבריו, כוח המשימה הפדרלי יפעל יחד עם גורמים מדינתיים ומקומיים, ויתמקד בהיערכות, תיאום ותמיכה לוגיסטית רחבה שנדרשת לאירוע בסדר גודל כזה.
גם הוועדה המארגנת של המשחקים הביעה תמיכה במהלך. דובר של LA28 אמר כי כוח המשימה משקף מחויבות פדרלית לעבוד יחד עם העיר ועם המארגנים, במטרה להבטיח משחקים בטוחים ונטולי תקלות.
בדבריה המשיכה רודריגז והבהירה כי מטרת ההחלטה אינה לבטל את שיתוף הפעולה עם הממשל, אלא לדרוש גבולות ברורים. לדבריה, שקיפות ושליטה מקומית הן תנאי הכרחי לקראת אירוח האולימפיאדה, במיוחד בתקופה שבה פשיטות הגירה מעוררות חשש בשכונות רבות בעיר.
במהלך הדיון היא הזכירה גם את מותה של רנה גוד, פעילת אנטי-הגירה ואם לשלושה, שנהרגה במיניאפוליס על ידי סוכן הגירה. הדברים נאמרו כהמחשה לאקלים המתוח סביב פעילות פדרלית ואכיפה.
הדיון במועצת העיר מגיע במקביל לצעדים נוספים באזור. מועצת המפקחים של מחוז לוס אנג'לס אישרה לאחרונה יצירת אזורים ללא פעילות הגירה בכל הנכסים שבבעלות ובשליטת המחוז, במהלך שזכה לתמיכה פה אחד. מפקחים מתחו ביקורת חריפה על סוכני הגירה פדרליים וטענו כי פעילותם מסכנת את הציבור.
ההחלטה המחוזית צפויה לעלות להצבעה נוספת בתוך 30 יום, ואם תאושר, תיכנס לתוקף לקראת סוף מרץ. בינתיים, רשות ההגירה והאכיפה לא מסרה תגובה לשאלה מה יהיה תפקידה במהלך אולימפיאדת הקיץ.
בפעם האחרונה שארצות הברית אירחה את המשחקים, באולימפיאדת החורף בסולט לייק סיטי בשנת 2002, הוקם כוח פדרלי שפעל יחד עם רשויות מקומיות לצורך אבטחת האירוע.
לצד כל זאת, יש גם תושבים וארגונים בלוס אנג'לס שמתנגדים לעצם קיום האולימפיאדה בעיר. ארגון NOlympics טוען כי המשחקים יובילו להחרפת פיקוח משטרתי, לפינויים ולהסטת משאבים ציבוריים. לטענת הארגון, אולימפיאדות בעבר השאירו אחריהן פגיעה בשכבות מוחלשות – ובלוס אנג'לס, לדבריהם, לא צפוי להיות שונה.