
חברת הטיסות JSX, שמוכרת כחברת שכר ציבורית עם שירות בסגנון פרטי, השיקה בחודש דצמבר קו יומי בין נמל התעופה של סנטה מוניקה לשדה התעופה הארי ריד בלאס וגאס. החל מה-22 בינואר היא תפעיל שני קווים ביום, ובתחילת פברואר תצטרף גם טיסה שלישית. במקביל, החברה תתחיל להפעיל טיסות גם לשדה התעופה בסקוטסדייל שבאריזונה.

חברת הטיסות JSX מפעילה טיסות מסנטה מוניקה ללאס וגאס
מה שהופך את השירות לייחודי הוא דווקא המיקום: נמל התעופה של סנטה מוניקה הוא שדה תעופה ותיק במיוחד, בן כמעט 103 שנים, שהיה בעבר ביתה של חברת התעופה ההיסטורית דגלאס. בעשורים האחרונים הוא שימש לטיסות פרטיות בלבד, בעיקר לחובבי תעופה ובעלי מטוסים אישיים, ולא לשירותים מסחריים. הנמל נמצא ממש בלב אזור מגורים מבוסס, ובמשך שנים תושבים התלוננו על רעש, זיהום ובטיחות. בעקבות כך הוחלט בשנות ה-2010 לסגור את השדה ולהפוך את השטח לפארק ציבורי, כשהסגירה הסופית צפויה בעוד שנתיים, ב-2028.
עד אז, JSX מחזיקה בחוזה מול העירייה ומציעה לנוסעים חוויה שונה לגמרי מזו של שדות התעופה העמוסים: מגיעים להאנגר פרטי בצד הצפוני של המסלול, עוברים תהליך בידוק מהיר ורגוע, ועולים על מטוס ATR 42-600 - מטוס טורבופרופ קטן עם סידור מושבים נוח במיוחד, אחד-אחד, ממש כמו במחלקת עסקים.
החברה כבר מפעילה קווים נוספים מבורבנק ומ-LAX, אבל השירות מסנטה מוניקה פונה בעיקר לתושבי הצד המערבי של העיר - שמעדיפים לוותר על הנהיגה הארוכה או על כאב הראש של לעבור דרך נתיבי הגישה האינסופיים של LAX.
ומה לגבי המחיר? לא מדובר בטיסת לואו-קוסט: כרטיס לכיוון אחד לסנטה מוניקה–ווגאס מתחיל מ-175 דולר, בעוד שטיסה לסקוטסדייל תעלה החל מ-229 דולר. לשם השוואה, טיסה מ-LAX לווגאס יכולה לעלות פחות מ-40 דולר, ואצל חברות גדולות סביב 60 דולר. עם זאת, ב-JSX המחיר כולל שתי מזוודות, חטיפים ושתייה, וחניה (30 דולר ליום).
בקיצור - אם בא לכם להגיע לווגאס בלי פקקים, בלי תורים ובלי עצבים, סנטה מוניקה הפכה פתאום לנקודת ההמראה הכי נוחה בעיר.