
משרד היועצת המשפטית של העיר, בראשות היידי פלדשטיין סוטו, קיבל לשנת הכספים 2025-2026 תקציב של 5.98 מיליון דולר בלבד לשכירת עורכי דין חיצוניים. פלדשטיין סוטו הגדירה את הסכום הזה "נמוך משמעותית" מהבקשה המקורית של משרדה. כדי לממן את החריגה, העירייה נאלצה להעביר כספים מהיתרה הבלתי מוקצית ואף מחשבון המשכורות של עובדי המשרד.
בעירייה טוענים כי העלייה בהוצאות נובעת מתביעות "מורכבות במיוחד", אך עיון בחוזים מגלה שרבות מהתביעות שהועברו למשרדים פרטיים הן שגרתיות - לא כאלה שמצדיקות שכר טרחה של מאות דולרים לשעה. המקרה הבולט ביותר הוא תביעת LA Alliance for Human Rights, שבה נטען שהעירייה כשלה בטיפול במשבר חסרי הבית.

לוס אנג'לס מוציאה עשרות מיליונים על ייעוץ משפטי חיצוני מכספי התושבים
במאי השנה שכרה העירייה את משרד היוקרה גיבסון, דאן וקרצ'ר במסגרת חוזה מוגבל ל-900 אלף דולר לשנתיים. ההגבלה הזו קרסה במהירות: כבר באוגוסט, שלושה חודשים בלבד לאחר החתימה, נשלחה חשבונית של 1.8 מיליון דולר בעבור שבועיים של עבודה, שבהם 15 עורכי דין גבו עד 1,300 דולר לשעה. זמן קצר לאחר מכן, הסכום הכולל זינק ל־3.2 מיליון דולר.
הנתונים עוררו זעם במועצת העיר, שחבריה טענו כי אישרו חוזה עם תקרה מוגדרת אך מעולם לא קיבלו עדכונים. למרות זאת, המועצה הצביעה ברוב של 10 נגד 3 בעד הגדלת החוזה לכמעט 5 מיליון דולר לשנה - עד יוני 2026. חבר המועצה טים מקאוסקר כינה את המהלך "ניהול כספי לקוי".
גם מחוץ לעירייה נשמעה ביקורת חריפה. "התביעה של ה־Alliance נועדה לחייב את העיר והמחוז לתת דין וחשבון לתושבים", אמרה עורכת הדין לשעבר ג'ולי מוליגן. "אז למה העירייה נלחמת באחריות – ועוד עם הכסף שלנו? זו שאלה של מאה מיליון דולר".
פלדשטיין סוטו הגנה על המהלך, וטענה כי משרדה השתתף במימון החוזה במיליון דולר מתקציבו, בעוד היתרה – כ־4 מיליון דולר – נלקחה מקרנות שיועדו לשירותים עירוניים בסיסיים. לדבריה, ההוצאות הגבוהות נובעות מגידול של 20 אחוזים במספר התיקים, מהתחייבויות מתמשכות מתיקים קודמים עם צווים רב־שנתיים, ומהקפאת גיוסים שפגעה בכוח האדם המשפטי מאז ינואר 2024.
מתוך תקציב של כ־150 מיליון דולר לשנה, רק כ־35 מיליון מוקדשים בפועל לליטיגציה אזרחית – שבה עוסקים 222 מתוך 943 עובדי המשרד, כלומר כרבע בלבד מהכוח האנושי.
בדצמבר האחרון אישרה ועדת התקציבים והכספים הזרמה נוספת של יותר מ־12 מיליון דולר למימון משרדי עורכי דין פרטיים – כולל הארכת חוזים והגדלת תשלומים לעשרות משרדים – גם כאשר העירייה ממשיכה לטעון שאין לה די תקציב לגיוס שוטרים, כבאים ולשירותים בסיסיים לתושבים.