
"אתם יכולים לדמיין שהנושא הפלסטיני נכנס לתודעת הצעירים באמריקה ובאירופה? זו חזית חדשה של התנגדות", אמר משעל. הוא הוסיף כי ברחובות, באוניברסיטאות, במפלגות ובמדינות רבות ברחבי אירופה, אמריקה הלטינית, אפריקה ואסיה - נרשם לדבריו "רווח גדול עבור העניין הפלסטיני".

חאלד משעל אומר שהמאבק הפלסטיני חדר לתודעה של הצעירים במערב
משעל טען כי בשנים האחרונות גם תדמיתה של ישראל בעולם ספגה פגיעה קשה. "ישראל שהייתה מתפארת בדמוקרטיה ובקידמה, חשפה את פניה האמיתיות. העולם רואה כעת שהיא הפכה לרוצחת שביצעה שואה אמיתית - טבח אחר טבח", אמר, ואף ציין את צו המעצר שהוצא נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הדין הפלילי הבינלאומי.
לדבריו, הדרישה לפרק את חמאס מנשקו "נוגדת את תרבות העם הפלסטיני". משעל הבהיר כי נשק ההתנגדות "מייצג את רוח המאבק ואת הדרך להגן על העם תחת כיבוש", והוסיף כי פירוק הנשק יהיה "כמו לקחת מהם את נשמתם".
הוא טען עוד כי הסכנה האמיתית מגיעה מ"כוחות הכיבוש הישראלים, לא מעזה", וציין שחמאס בטוחה שתצליח לשכנע את ממשל טראמפ בתפיסתה. לדבריו, מתווכים כבר מקיימים מגעים עם וושינגטון בנושא.
במהלך הראיון התייחס משעל גם ליוזמת "כוח הייצוב הבין-לאומי" שנידונה במסגרת השלב השני של תוכנית השלום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הוא דחה את האפשרות שכוח כזה יפרק ארגונים מנשקם או יכפה שלום, ואמר כי תפקידו היחיד צריך להיות "שמירה על שקט ומניעת חיכוך, לא כפיית שלום". לדבריו, הצבת כוחות בינלאומיים בתוך רצועת עזה תיחשב מבחינת הפלסטינים "ככוח כובש", והדרך היחידה שבה רעיון כזה יכול לעבוד היא אם "הם ישמרו את הצבא הישראלי בגבולותיו ולא יאפשרו לו להיכנס לעזה".

בכיר חמאס חאלד משעל
משעל סיפר עוד כי חמאס, יחד עם "האחים המצריים שלנו", גיבשה רשימה של שמונה אנשי מקצוע שינהלו את רצועת עזה – "כולם כשירים, מייצגים את הגיוון החברתי של עזה ויכולים לזכות בתמיכת כוחות המשטרה המקומיים".
בנוגע ליחסים בין ישראל לעולם הערבי, טען משעל כי תהליך הנורמליזציה התרחק עוד יותר מאז מתקפת ה-7 באוקטובר. "מי יעז כעת לראות בישראל בעלת ברית או חלק מהאזור? הציבור כולו מתנגד לנורמליזציה", אמר, כשהוא מזכיר את הדוגמה של מצרים וירדן: "מה הם הרוויחו מהנורמליזציה?".
לדבריו, ממשל טראמפ מנסה לקדם את ההסכמות האזוריות של הסכמי אברהם כדי "להציל את ישראל מעצמה ולשקם את תדמיתה".