
"יש חוקים, ואם אתה עובר על החוק - אתה פושע", אמר סימונס בריאיון ל'ניו יורק פוסט'. "כולם אוהבים להשתמש במונחים רכים כמו 'מהגר לא מתועד', אבל מהגר בלתי חוקי הוא פושע. אני מבין שאנשים באים ממקומות קשים, אבל זה לא תירוץ. אמא שלי הייתה במחנה ריכוז, המשפחה שלנו הושמדה - ובכל זאת חיכינו בתור כדי להיכנס כחוק".
סימונס הוסיף: "אני יודע שזה קשה מאוד, אבל יש תהליך, ויש לכבד אותו. אמא שלי ואני חיכינו שנים עד שקיבלנו אישור. החלום האמריקאי חי ובועט".

ג׳ין סימונס הגיע לבית הלבן והביע את תמיכתו במדיניות ההגירה הנוקשית של ממשל טראמפ
הכוכב בן ה-76 הגיע לבירה האמריקאית לשורה של אירועים רשמיים: הוא קיבל פרס הוקרה במרכז קנדי לצד חבריו המקוריים ללהקה, ולאחר מכן העיד בפני ועדת משנה בסנאט בנושא זכויות אמנים. לדבריו, מדובר ב"חור בחוק" שפוגע בדור החדש של המוזיקאים, כולל ילדיו שלו.
"תחנות הרדיו עושות מיליארדים, והאמנים ששרים את השירים לא מקבלים אגורה. זה טירוף. איך ייתכן שתחנות הרדיו הרוויחו 14 מיליארד דולר בשנה האחרונה, בזמן שהאמנים שמנגנים בהן מקבלים אפס?", אמר. סימונס סיפר כי בתו, סופי, שכתבה שיר מצליח בז׳אנר הקיי־פופ, רשמה למעלה ממיליארד השמעות - אך קיבלה רק ששת אלפים דולר.
הסולן והבסטיסט האגדי אמר כי הוא מתכוון לשכנע את המחוקקים לתמוך בחוק החדש, American Music Fairness Act, שמקודם על ידי חברי קונגרס משני הצדדים. "אני מכיר את הנשיא קצת, לפני שהוא נהיה פוליטי," אמר בהתייחס לדונלד טראמפ. "הוא יחתום על זה."
סימונס, שנודע כאחד מאנשי העסקים המצליחים בתעשיית המוזיקה, סירב להתייחס להערכות כי צבר הון של מאות מיליוני דולרים. "אני מצליח, זה נכון", אמר בחיוך.
בנוסף, הזמר התייחס בזהירות לראש העיר הנבחר של ניו יורק, הסוציאליסט זוהראן ממדאני. "צריך לתת לו צ'אנס ולראות מה הוא יעשה. לפני הבחירות כולם מדברים הרבה, אבל הוא נבחר כחוק. בינתיים, ממה ששמעתי עליו, זה לא מאוד מדבר אליי", אמר. הוא הוסיף קריצה היסטורית: "ורנר פון בראון היה נאצי לשעבר, ובכל זאת אמריקה גייסה אותו, והוא עזר לנו להגיע לירח. אפילו הופענו באולם על שמו באלבמה".