
לצדו של סרט המלחמה העוצמתי משנת 2001, ברשימה של טרנטינו מככבים עוד כמה שמות מפתיעים במיוחד. במקום השני דורג סרט האנימציה של דיסני-פיקסאר 'צעצוע של סיפור 3', ובשלישי 'אבודים בטוקיו' של סופיה קופולה. במקום הרביעי מצא את עצמו 'דנקרק' של כריסטופר נולאן, ואחריו 'זה ייגמר בדם' של פול תומאס אנדרסון. בהמשך הרשימה: 'זודיאק' של דיוויד פינצ'ר, 'לא ניתנת לעצירה' של טוני סקוט, 'מקס הזועם: כביש הזעם' של ג'ורג' מילר, 'מת על המתים' של אדגר רייט ו'חצות בפריז' של וודי אלן.

קוונטין טרנטינו בחר את עשרת הגדולים שלו
טרנטינו סיפר כי בתחילה לא העריך עד הסוף את 'בלאק הוק דאון', אבל בצפיות חוזרות גילה בו עומק נדיר: "כשראיתי אותו בפעם הראשונה, הוא היה כל כך אינטנסיבי שזה כמעט היה יותר מדי בשבילי", הודה. "אבל בצפייה מחודשת הבנתי שזו יצירה אדירה. הסרט הזה היחיד שהצליח להגיע לאותו אפקט רגשי וויזואלי של 'אפוקליפסה עכשיו' - והוא שומר על המתח במשך שעתיים ו-45 דקות בלי לשחרר לרגע. צפיתי בו שוב לאחרונה, והלב שלי דפק בלי הפסקה מתחילתו ועד סופו".
לגבי המקום השני, 'צעצוע של סיפור 3', טרנטינו היה נרגש לא פחות: "זה סרט כמעט מושלם", אמר. "חמש הדקות האחרונות פשוט ריסקו לי את הלב. אם אנסה אפילו לתאר את הסוף, אני אתחיל לבכות".
גם הבחירה ב'דנקרק' במקום הרביעי לוותה בסיפור אישי. הבמאי סיפר שבהתחלה הסרט לא תפס אותו: "כשראיתי אותו לראשונה, הוא היה כל כך מטורף מבחינת עוצמה שלא הבנתי בכלל מה ראיתי. רק בצפיות השנייה, השלישית והרביעית התחלתי לקלוט את הגאונות שבו - ואז הוא פשוט הפיל אותי מהכיסא".
טרנטינו, שנוהג לפרסם מדי פעם רשימות דומות, חשף גם את המקומות 11 עד 20, שם נכללים בין היתר 'באטל רויאל' היפני - שלדבריו הוא המקור לסרט 'משחקי הרעב', 'ג'קאס: הסרט', 'מאני־בול' וגרסתו החדשה של סטיבן ספילברג ל"סיפור הפרברים".
במקום ה-12 והמכובד ביותר טרנטינו בחר בסרט האימה הישראלי: 'מי מפחד מהזאב הרע' של אהרון קשלס ונבות פפושדו משנת 2013. טרנטינו, שנשוי לדניאלה פיק וגר ברוב זמנו בתל אביב, אמר כי לסרט הזה יש "תסריט פנטסטי עם קו עלילה דומה לזה של 'אסירים', אבל הם מטפלים בזה עם אומץ וביצים, כאשר הסרט האמריקאי לא עשה ככה".