
על פי נתוני סוכנות הידיעות AP, סולומון בן ה-41 הוביל עם כ-68% מהקולות זמן קצר לאחר סגירת הקלפיות ביום שלישי בערב, והוכתר כראש העיר הבא של העיר השנייה בגודלה במדינת ניו ג'רזי, אחרי ניוארק.
מדובר בסיבוב שני של בחירות, לאחר שב-4 בנובמבר אף מועמד לא עבר את רף 50% מהקולות. ההצבעה החוזרת, שהתקיימה אתמול, הכריעה את המאבק והביאה לניצחונו של סולומון. תוצאות ההצבעה מהדהדות את הניצחון של ראש העיר הנבחר של ניו יורק, זוהראן ממדאני, שגבר בחודש שעבר על המושל לשעבר אנדרו קואומו - גם הוא פוליטיקאי ותיק ששקע בעקבות שערוריות.

ג'יימס סולומון ניצח בסיבוב השני בבחירות לראשות עיריית ג'רזי סיטי
"מהלילה העבודה מתחילה", אמר סולומון בנאום הניצחון שלו בפני קהל תומכים מריע. "המטרה ברורה - להפוך את ג'רזי סיטי לעיר שאפשר לחיות בה".
הקמפיין של סולומון התמקד בעלויות המחיה בעיר שהפכה בשנים האחרונות יעד מועדף על אנשי מנהטן המחפשים דיור זול יותר. הוא הציג את עצמו כאלטרנטיבה לאליטות המקומיות, תוך התחייבות להתמודד עם יזמי הנדל"ן שמשנים את קו הרקיע של העיר ולפעול להגבלת שכר הדירה.
בהתייחס למשבר הדיור שמעבר לנהר, הוא אמר: "ניו יורק חייבת להתאפס על עצמה. אנחנו בונים המון דירות, אבל למעשה סופגים את הביקוש ששם נכשלו לענות עליו".
לצד מדיניות הדיור, סולומון הודיע כי בכוונתו לגייס מאה שוטרים חדשים ולהקים ועדת ביקורת אזרחית לפיקוח על עבודת המשטרה - בדומה למודל שפועל בניו יורק.
מנגד, מקגריבי בן ה-68, שנאלץ להתפטר מתפקיד המושל בשנת 2004 לאחר שנחשפה מערכת היחסים שקיים עם יועצו לשעבר, הקצין הישראלי גולן ציפל, קיווה לחזרה ציבורית אך לא הצליח לשכנע את הבוחרים. "אני רוצה לברך מכל הלב את ראש העיר הנבחר, ג'יימס סולומון", אמר בנאום ההפסד שלו.
מקגריבי ניסה למכור ניסיון פוליטי ומסר של אחריות תקציבית, אך העבר הסוער שלו העיב על הקמפיין. סולומון תקף לאורך המרוץ את יריבו כמי שמייצג את "הפוליטיקה של פעם" ואמר כי "מדובר בניסיון שאנחנו לא רוצים לחזור עליו - שערורייה אחרי שערורייה".

מושל ניו ג'רזי לשעבר ג'ים מקגריבי הפסיד בבחירות לראשות עיריית ג'רזי סיטי ונכשל בחזרה לפוליטיקה
סולומון, יליד העיירה מילברן שבניו ג'רזי, מחזיק בתואר שני מבית הספר לממשל על שם קנדי באוניברסיטת הרווארד, ועבד בעבר כעוזר לראש עיריית בוסטון לשעבר, תומאס מנינו. הוא עבר לג'רזי סיטי ב-2013, נשוי ואב לשלושה.
בשנת 2015, זמן קצר לאחר נישואיו, אובחן כחולה בלימפומה מסוג הודג'קין. לאחר שהחלים לחלוטין, סיפר כי המחלה היוותה נקודת מפנה בחייו. "היה לי רגע כזה של 'החיים קצרים'", אמר בעבר. "חשבתי לעצמי שאני יכול להחזיר לעיר הזאת משהו, כי ג'רזי סיטי הייתה שם בשבילי בתקופה הקשה ביותר".
לקראת הסיבוב השני קיבל סולומון תמיכה משלושה מועמדים שהתמודדו בסיבוב הראשון, וכן גיבוי מסנטור אנדי קים ומראש עיריית ניוארק, ראס ברקה.
ניצחונו מסמן את המשך המגמה של עליית מנהיגים פרוגרסיביים בערים הגדולות בצפון-מזרח ארצות הברית – מגמה שמציבה אתגר חדש לממסד הדמוקרטי הוותיק.