
האירוע הזה חוזר לשורשים של מסורת שהתחילה בשנות העשרים, כשפני גולדשטיין, ספרנית מקהילת בוסטון, יזמה "שבוע ספר יהודי" כדי לקדם יצירה יהודית. בתוך שני עשורים האירוע כבר התארך לחודש, ובשנת 1944 הפך לארגון רשמי שממשיך לפעול עד היום - עם מעל אלף אירועים בשנה ויותר מ-250 סופרים שמופיעים בקהילות ברחבי צפון אמריקה. החנות החדשה סוגרת מעגל ומחזירה את החגיגות בדיוק לאזור שבו התחזקה פעם הספרות היהודית בארצות הברית.

חנות פופ אפ בלב מנהטן לרגל 100 שנים לאירוע הספרות היהודית
מי שיגיע מוקדם ביום ראשון יחזור הביתה עם ספר - ועוד בייגל. יימסרו בחינם עותקים של Russ & Daughters: 100 Years of Appetizing, וניקי רוס פדרמן תהיה במקום לחתום בין 10:00 ל־11:00. אחר הצהריים יתקיימו חתימות נוספות עם טליה בנמי, זיבי אוונס, ריצ'רד מישלסון ואסתר שחבר, שמגיעה עם ספרה Sisters of Fortune על משפחות מהקהילה היהודית-סורית בברוקלין.
במקביל יופיעו פרויקטים שמספרים את הסיפור היהודי מזוויות אחרות: PJ Library שמחלק ספרי ילדים חינם למשפחות, Artists Against Antisemitism - יוזמה של יוצרים שמתמודדים עם שנאה דרך אמנות - וגם הפודקאסט People Jew Wanna Know, שמשלב הומור ותרבות פופ. ביום שני הפעילות תימשך עם Artists Against Antisemitism ועם ארגון JBI, שבעבר היה ידוע כמכון הברייל היהודי.
הפופ-אפ מתקיים בשיתוף UJA-Federation of New York וקרן צ'ארלס ה. רבסון, והוא לא רק אירוע של נוסטלגיה אלא תזכורת למקומה של הספרות היהודית בתרבות האמריקאית. בין אם מגיעים רק בשביל ספר, בשביל בייגל או בשביל שיחה קצרה - היומיים האלה מבטיחים אווירה חמימה וטעימה מאה שנות סיפור.