מנהיג המיעוט בבית הנבחרים, חקים ג'פריס, אמר ביום שני בראיון ל־MSNBC כי לא נפגש עם גרין, אך ציין שהיא הפגינה "שבועות מפתיעים של נאורות" בהתייחסותה לנושאים אלה. דבריו סימנו תפנית נדירה ביחס הדמוקרטים כלפיה, אחרי שנים שבהן נחשבה אחת היריבות החריפות של המחנה הליברלי.
עם זאת, העמדות החדשות עוררו סערה בתוך המפלגה הרפובליקנית. הפעילה הימנית לורה לומר כתבה ברשת X כי "גרין מתכננת לרוץ לנשיאות ב־2028 בתור דמוקרטית", וטענה שהיא "מנסה לערער את תנועת MAGA משום שטראמפ סירב לתמוך בה בהתמודדותה לסנאט ולמושלות בג'ורג'יה". גרין דחתה את הטענות ואמרה שהיא "רוצה שרפובליקנים ישלטו כפי שהם מבטיחים בקמפיין, ויפתרו בעיות אמיתיות של הציבור".
מרג'ורי טיילור גרין
גרין, שנבחרה לראשונה לקונגרס ב־2020 ומייצגת אזור כפרי בצפון־מערב ג'ורג'יה, פרסמה בשבועות האחרונים עמדות שנויות במחלוקת גם בקרב בוחריה. היא הצטרפה לקריאה דו-מפלגתית לשחרור מלא של מסמכי אפשטיין - יוזמה שמובילים חבר הקונגרס תומס מאסי, רפובליקני מקנטקי, ורו האנה, דמוקרט מקליפורניה. גרין היא אחת הרפובליקניות הבודדות שחתמו על העצומה לשחרור המסמכים. בנוסף, היא ביקרה את הנהגת המפלגה על כך שטרם הושבעה אדליטה גריחלבה, הדמוקרטית שנבחרה לאחר מותו של אביה, ראול גריחלבה, וטענה כי העיכוב נועד למנוע רוב של 218 חתימות לעצומה.
בעניין ביטוח הבריאות, גרין הצהירה כי אף שאינה תומכת בחוק ה-ACA, היא מודאגת מכך שפרמיות הביטוח יוכפלו אם הקרדיטים במס יפקעו בסוף השנה. "אני נגעלת מהאפשרות שהפרמיות יוכפלו השנה", כתבה ב־X. היא אף ציינה כי אין בכוונתה "להיות עיוורת לנשיא", וכי "אף אחד לא צריך להיות כזה".
עמדותיה האחרונות גררו תגובות חיוביות מצד דמוקרטים. הסנאטור רובן גאייגו מאריזונה אמר בראיון ל־CNN ש"גרין מדברת חזק וברור יותר מרוב הדמוקרטים". הסנאטורית ג'ין שהין מניו המפשייר כתבה ברשת X כי היא מסכימה עם דבריה של גרין בנושא ביטוח הבריאות: "מיליוני אמהות דואגות בדיוק כמוה לגבי העלייה הצפויה במחירי הבריאות. צריך לפעול יחד כדי למנוע את זה". גם האסטרטג הדמוקרטי מייק נליס הודה כי "אלה זמנים מוזרים, כשאני משתף פוסט של גרין באור חיובי".
פרופ' גרנט דייוויס ריהר מאוניברסיטת סירקיוז אמר ל־Newsweek כי שבחי הדמוקרטים כלפי גרין משקפים "לוגיקה של - האויב של האויב שלי, הוא חבר שלי". לדבריו, "לא סביר שמישהו במפלגה הדמוקרטית באמת יאמץ את גרין, אבל אלה זמנים פוליטיים משונים". פרופ' סטיבן פארנסוורת' מאוניברסיטת מרי וושינגטון הוסיף כי גרין מבינה שהפרשה סביב אפשטיין "לא תיעלם", בעוד אחרים במפלגה מעדיפים להתעלם ממנה. לדבריו, עמדתה עשויה לפגוע בה בעתיד בפריימריז רפובליקניים, "אך גם תעזור לה לבנות תדמית עצמאית ומוסרית יותר בנושא השקיפות".
לצד הביקורת, ישנם פרשנים הסבורים שגרין אינה צפויה לשלם מחיר פוליטי בטווח הקצר. ריהר ציין כי טראמפ כנראה לא ירצה להסתכן בניכור בוחרי הימין על ידי תמיכה במתחרה נגדה. "כל עוד היא לא תהפוך לגרסה חדשה של ליז צ'ייני, היא לא צפויה להיענש", אמר.
במקביל, גם מחוץ למפלגות נרשמה הפתעה מהתבטאויותיה האחרונות. האסטרטג הרפובליקני לשעבר טים מילר, שהתנתק מהמפלגה בתקופת טראמפ, אמר ב־MSNBC: "אין לי הערות. הכול נשמע ממנה מדויק". העיתונאי אחמד באבא כתב כי גרין היא "אחת הרפובליקניות היחידות שרואות לאן זה הולך. טראמפ נחלש, הכלכלה בירידה, והמפלגה בדרך להפסד. גרין ממקמת את עצמה לעידן שאחרי טראמפ".
למרות הביקורת משני הצדדים, גרין ממשיכה להציג עצמה כקול עצמאי במפלגה הרפובליקנית. היא טוענת כי מטרתה היא לא להתרחק מטראמפ אלא לדחוף את המפלגה לפעול בהתאם להבטחותיה. בשלב זה היא נחשבת לאחת הדמויות הבולטות בקונגרס, וצפויה להמשיך להשפיע על סדר היום השמרני בוושינגטון - גם כשהדבר מעורר מחלוקות עמוקות בתוך המחנה שלה.