מחאת תושבים בוונציה מאיימת להרוס את חתונתם המתוקשרת של ג'ף בזוס וארוסתו לורן סנצ'ז, שאמורה להתקיים בין 24 ל-26 ביוני על גבי היאכטה היוקרתית Koru, העוגנת מול חופי העיר. פעילים מקומיים זועמים על מה שהם מכנים "תצוגת ראווה של עושר מנותק", והכריזו כי יעשו הכל כדי לשבש את האירוע: "אם נצטרך, נקפוץ לתעלה. אנחנו נדאג שהם יחנקו מהעוגה שלהם", אמרו לכתבת מגזין Vanity Fair האיטלקי.
מאחורי המחאה עומד ארגון מקומי בשם "אין מקום לבזוס", שמאשים את מייסד אמזון וארוסתו בהתנהלות של "אוליגרכים מנותקים". לדבריהם, הם אינם מתנגדים לנישואין עצמם, אלא ל"היבריס של אציל פיאודלי טכנולוגי שחושב שהכל מגיע לו".
החתונה של לורן סנצ'ז וג'ף בזוס תחת איומים לשיבושים
המתח סביב החתונה, שמוערכת בשווי של שבעה מיליון דולר, עלה מדרגה כאשר נודע כי מתוכננת חסימת נתיבי מים ראשיים בעיר, כולל התעלה הגדולה המשמשת להעברת סחורות חיוניות לתושבים ולעסקים. דובר מרשת הסופרמרקטים המקומית Despar הבהיר: "אם יחסמו את התעלה, לא נוכל לקבל סחורה. כל התחבורה בעיר תלויה בזה, וזה ישפיע מיידית על המחירים".
בנוסף לאיומים על חסימת גישה ימית, ישנם דיווחים על כוונה של מפגינים להצטייד באקדחי מים וליצור הפרעות סמוך למוקדי האירוע. תושבים גם תלו במגדל סן מרקו באנר ענק עם שמו של בזוס ומחיקה אדומה על עיניו עם אף אדום של ליצן, פיזרו מדבקות ברחבי העיר ותלו שלטים בגנותו. לטענת גורמים מקומיים, מספר הרציפים שהוקצו לאירוע הוכפל לעומת מה שהובטח – צעד שנתפס כזלזול בתושבים.
שלטים וסטיקרים שפוזרו ברחבי ונציה
החתונה של בזוס, שהוא האיש השלישי בעושרו בעולם עם הון של 226 מיליארד דולר, מצטרפת לגל רחב יותר של מחאות באירופה נגד תיירות יתר. בברצלונה, ליסבון, גנואה ומיורקה התקיימו הפגנות דומות, כשבאיטליה ובצרפת טוענים תושבים כי זרם המבקרים פוגע באורח חייהם. ביום שני אף שבתו עובדי מוזיאון הלובר בפריז במחאה על הצפיפות: "יש יותר מדי מבקרים, זה לא סביר".
לפי אתר Vesselfinder, היאכטה של בזוס עגנה מול חופי קרואטיה ביום שלישי האחרון – בדרכה ככל הנראה אל ונציה, שם צפויים להתכנס כ-200 מוזמנים מהעשירון העליון של העולם. בעוד הפרטים על החתונה נעטפים בסודיות.