ישראלים חולים על כדורגל, זה ידוע לכל. אך עם המעבר לארה״ב, רובנו מתקשים לעקוב אחרי הליגה הישראלית שריתקה אותנו במשך שנים. הבדלי השעות מכריחות אותנו לקום מוקדם בשבתות בבוקר כדי לתפוס את המשחקים בזמן ישראל. רבים מאיתנו חיים עם געגוע תמידי לכדורגל ישראלי אמיתי, כזה
שגדלנו עליו בארץ.
אלון מזרחי ויעקב סויסה בהקלטות הפודקאסט
חדשות מרגשות; עכשיו תוכלו להנות שוב מכדורגל כמו שאתם אוהבים. קייטנת כדורגל ישראלית נפתחת ביולי הקרוב בוואלי שלנו, בהנהגתו של אחד מכוכבי הכדורגל הישראלים הגדולים בכל הזמנים.
האווירון, הלא הוא אלון מזרחי, שכיכב בקבוצות בני יהודה ומכבי חיפה וזכה בשלל תארי אליפות וגביעים, ומחזיק בתואר מלך השערים של ישראל בכל הזמנים.
מזרחי יגיע בתחילת חודש יולי כדי לבצע הכנות אחרונות יחד עם שותפו למיזם, יעקב סויסה, יוצר פודקאסט הספורט Neto Sport בלוס אנג'לס, שמארגן את הקייטנה בפועל.
סויסה: ״אנחנו גדלנו בשכונה על כדורגל. כילדים לא היה לנו את מסי או רונאלדו. גדלנו על שחקנים אחרים: מראדונה, רומאריו, בבטו ורוברטו קרלוס, הם היו ההשראה. בכדורגל הישראלי אלון מזרחי היה מודל לחיקוי, חלוץ ענק שלא מפסיק לכבוש שערים - כל הילדים היו מחקים את תנועת האווירון שלו אחרי שכבשו גול בשכונה, וכולם רצו לעשות כמותו. עכשיו, יש לילדים בלוס אנג׳לס הזדמנות מיוחדת ללמוד ממנו כדורגל אחד על אחד, זה דבר מדהים בעיניי ללמוד מהחלוץ הכי גדול של מדינת ישראל״.
איך הצלחת להביא את אלון מזרחי?
״הייתי בביקור בישראל כדי לצפות במשחקים של הפועל באר שבע ולהיות שם כשהם זכו בגביע, וצילמתי שם כמה פרקים של הפודקאסט שלי. באחד מהם אירחתי את אלון מזרחי. אחר כך ישבנו לקפה, דיברנו חופשי וצחקנו. אלון הוא לא רק שחקן ענק אלא גם איש מצחיק. הוא סיפר לי שהוא היה צריך לעשות קייטנת כדורגל במיאמי אבל זה לא יצא לפועל. הרמתי את הכפפה והצעתי לו לבוא ללוס אנג׳לס. ישבנו על הפרטים ובעזרת השם זה עומד לקרות בקרוב. אני מאוד מתרגש״.
אלון מזרחי, מלך השערים של ישראל בכל הזמנים
יעקב (יקי) סויסה, בן 44, במקור מקרית גת, נשוי באושר להדס ואבא לחמישה ילדים. הוא מתגורר בלוס אנגלס כבר עשר שנים. בצבא שירת כרס״ר משמעת בבית הספר לקצינים בבה״ד 1 ובאוגדת עזה.
כידוע, תפקיד הרס"ר דורש משמעת עצמית, אחריות ומנהיגות, תכונות בהן, סיפר לי, שהוא משתמש גם בעולם הספורט. ללוס אנג׳לס הגיע לראשונה כחלק מחופשה של שישה שבועות, כשהיה חייב להתאוורר אחרי מבצע ״צוק איתן״. הוא התמקם אצל אחותו המתגוררת בוואלי והחל להכיר את הקהילה הישראלית בעיר.
במהלך מסיבת חנוכה מקומית הוא פגש את הדס, מי שתהפוך לימים לאשתו. סויסה: ״ראיתי אותה וככה חופשה של שישה שבועות הפכה לשש שנים עד שטסתי פעם ראשונה לארץ כאזרח אמריקאי״.
מהיכן הגיעה האהבה הגדולה והידע בכדורגל?
״זה מתחיל כבר בילדות. הייתי מהילדים האלו שמגיעים הביתה מבית הספר, זורקים את התיק והולכים לשחק כדורגל עם חברים ברחוב עד שיש כבר חושך בחוץ. שיחקנו בשכונה – על אספלט לוהט, עם שערים שאלתרנו מתיקים או אבנים, בלי שופטים, בלי חוקים, רק תשוקה.
שיחקתי עד הצבא בכל מקום שהיה בו כדור. שם הבנתי שהספורט הוא לא רק תחביב – הוא שפה, הוא מלמד אותך חברות, התמדה, משמעת, הוא בונה אותך.
גם היום אני עדיין שחקן פעיל בקבוצת בית”ר לוס אנג'לס, שמתמודדת בכל שנה על האליפות בליגה המקומית״.
ואיך עולם התקשורת נכנס לתמונה?
״למדתי במגמת תקשורת וקולנוע בתיכון, השתתפתי בהפקת סרט דוקומנטרי וסיימתי קורס שדרים וכתבי ספורט אצל נדב יעקובי, שרון ניסים וזוהיר בהלול. בנוסף, אני בוגר תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית, ואני גם בוגר קורס מדריכי ספורט של מכון וינגייט. וספורט? (מחייך) זה פשוט החיים שלי. אני עוקב, רואה, שומע, קורא – 24/6. כי אני שומר שבת- זה קודש הקודשים״.
אבל רוב משחקי הספורט מתקיימים בשבת?
״יש משחקים בשבת– זה נכון. אבל תמיד יש את ה”מעדכן התורן” בבית הכנסת – זה שמגיע טיפה באיחור עם התוצאה. חחח…״
יעקב (יקי) סויסה
נדמה שאתה מכור לכדורגל
״כדורגל זה החיים! זה לא סתם משחק – זו דרמה, רגש, סיפור, קצב, זהות. מלבד כדורגל, קשה מאוד להפתיע אותי – אני מכיר כמעט כל ענף, כל חוק, כל טבלה. אני ובן דוד שלי, איתי, משחקים טריוויה ספורטיבית. הוא תותח – והוא מצליח לאתגר אותי״.
איך נולד הרעיון לפודקאסט?
״חלומות נועדו להתגשם – והחלטתי להפוך את זה למציאות. לפני כמעט שנתיים היה לי פודקאסט עם ליאור יהודה על עולם המכירות, ובתוכו פינת ספורט. הרגשתי ששם נמצא הלב שלי – אז לקחתי את זה שלב קדימה, ויצרתי את Neto Sport – פודקאסט שמדבר רק על ספורט. תודה ענקית לליאור שעוזר לי עם הסטודיו בוואן נייס״.
באיזה נושאים עוסק הפודקאסט?
“נטו ספורט” הוא לא רק הפודקאסט של לוס אנג'לס– הוא של כל מי שאוהב ספורט ישראלי, בכל מקום בעולם. זה פודקאסט שבועי שמדבר רק על ספורט – בלי פילטרים ובלי חפירות.
הפרק נפתח תמיד בקריאה לשלומם של החטופים, וממשיך לשיחות על ליגת העל, הליגות באירופה, ליגת האלופות, NBA, טניס וגם ספורט מקומי מהקהילה הישראלית-אמריקאית. יש אורחים מרתקים, טריוויה, פרסים שווים, והכל בגובה העיניים, עם הומור ורגש. והכי חשוב ההרשמה בחינם, Subscribe אחד ואתם בפנים."
הצלחת להביא דמויות חשובות מעולם הכדורגל ביניהם מוטל'ה שפיגלר
״התארחו אצלנו באולפן דמויות מרשימות מעולם הספורט: עזרא עוזרי – שחקן עבר במכבי ת״א, בעל 3 אליפויות וגביע. יעקב בוזגלו ואלון חרזי, גיא עזורי – מאמן עבר בליגת העל ונבחרות ישראל, שהקים את האקדמיה לנשים בישראל. קובי וקנין– קשר עבר בהפועל ב”ש ונבחרת הנוער. אלון מזרחי – מלך שערי ישראל בכל הזמנים. פיני בלילי וכמו שציינת, מוטל'ה שפיגלר, אגדת כדורגל, כובש השער היחיד של ישראל במונדיאל.
ויש גם כדורסל: שימי ריגר - שחקן עבר, מאמן והפרשן המיתולוגי שהמציא את הביטוי המפורסם ׳רק רשת!׳ לייזי גורדון – שחקן כדורסל מכבי תל אביב בעל אליפויות וגביעים, דמות מפתח בקהילת הספורט המקומית. ויש עוד שמות גדולים שיגיעו בקרוב – גם מהארץ וגם מהעולם״.
עבור מי נוצר הפודקאסט?
"עבור כולם. נשים, גברים, נוער, מבוגרים – בארץ ובחו”ל. לכל מי שאוהב ספורט ומחפש תוכן אמיתי ומקצועי עם נשמה."
עולם הפודקאסטים מאוד תחרותי איך אתה מתמודד עם זה?
"יש הרבה פודקאסטים בתחום – חלקם מעולים. אבל אנחנו מביאים משהו אחר: שילוב של תוכן איכותי, קהילתיות, וזווית ייחודית מהשטח. בתוך חודש בלבד חצינו את ה-1,500 מנויים. זו עבודה קשה – שעות על גבי שעות של תכנון, הפקה ועריכה – אבל הסיפוק שווה הכל והפרקים מקבלים פידבקים מעולים״.
המשפחה תומכת?
״מאוד. הדס אשתי חיה ונושמת ספורט לא פחות ממני – היא רצה ומתאמנת באופן קבוע, וכבר השתתפה בכמה חצאי מרתון. הילדים כולם פעילים בענפי ספורט שונים: טניס, MMA, פארקור, שחייה, קראטה, ריקוד וכדורסל.
אנחנו בית שחי ספורט, מדברים ספורט, וצופים בספורט – כל אחד בתחומו. כולנו נהנים גם להאזין לפודקאסט יחד – הם נותנים לי רעיונות, תובנות וביקורת בונה.
גם חברים תומכים – כמו אלעד וילנר, שדחף אותי כבר מהחופשה בלייק האבסו, וגם מימן פרקים ראשונים וגם גרי מת”א, שנתן לי לתלות פוסטרים בכל הסניפים שלו״.
משפחת סויסה: יעקב, הדס וילדהם
ספר לי קצת על קייטנת הכדורגל בלוס אנג'לס בשיתוף אלון מזרחי
״כן, אז בימים אלה אנחנו נערכים לקראת קייטנת כדורגל ייחודית בלוס אנג’לס לגילאי 5-11, בשיתוף פעולה עם אלון מזרחי, מלך השערים של ישראל בכל הזמנים – שיתוף פעולה שנולד מתוך הפודקאסט “נטו ספורט”.
הקייטנה תשלב אימונים מקצועיים, ערכים של עבודת צוות, פעילות חווייתית, ציוד איכותי וחולצות ממותגות. המטרה היא להנגיש את אהבת המשחק לדור הצעיר – ולחבר את הקהילה דרך ספורט."
נראה כאילו אתה מגשים חלום גדול
״בהחלט. אני מודה לבורא עולם על הזכות להגשים חלום ילדות ולעסוק במה שאני הכי אוהב. מודה להדס ולילדים על התמיכה, ההכלה והאהבה. וכמו שאני תמיד אומר – אם זה בא מהלב, השמיים הם לא הגבול – הם רק ההתחלה״.
NetoSport@
פלטפורמות צפייה והאזנה: יוטיוב, ספוטיפיי, Apple, Amazon, אינסטגרם, פייסבוק
וטיקטוק.
https://www.youtube.com/@Yaakov-NETOSPORT