הראפר קניה ווסט, ששינה את שמו ל'יה', הכריז ביום חמישי האחרון כי הוא "סיים עם האנטישמיות" - הצהרה חריגה שכן בשנים האחרונות הוא התבטא בצורה חמורה נגד יהודים, ואף ממש לאחרונה שחרר שיר חדש בשם 'הייל היטלר'.
בסדרת ציוצים שפרסם בחשבון ה-X שלו, ווסט כתב: "אני סיימתי עם האנטישמיות. אני אוהב את כל האנשים", ואז אפילו התנצל: "אלוהים, סלח לי על הכאב שגרמתי", והוסיף: "אני סולח לאלה שגרמו לי לכאב. תודה לאל".
ווסט קישר את ההתבטאויות בשנים האחרונות למשבר אישי מתמשך: מאבקי משמורת עם גרושתו קים קרדשיאן, אם ארבעת ילדיו. אז הוא הסביר ששיחת וידאו שהתקיימה לאחרונה עם ילדיו הייתה הרגע המכונן ששינה את עמדתו: "קיבלתי שיחת פייס-טיים מהילדים שלי, ואני רוצה להציל שוב את העולם. להפיץ שלום, להפיץ אהבה".
עם זאת, בליגה נגד השמצה (ADL) קיבלו את ההצהרות בזהירות רבה ואף בספקנות. דובר הארגון אמר ל-Billboard: "מצטערים, אבל אנחנו לא קונים את זה. כבר ראינו ניסיונות התנצלות דומים מקניה בעבר, רק כדי שיחזור בו פעם אחר פעם". בליגה הדגישו כי דווקא בימים שבהם הקהילה היהודית מתמודדת עם מתקפה אנטישמית קטלנית נוספת – הפעם מחוץ למוזיאון יהודי בוושינגטון, שם נרצחו ירין לישינסקי ושרה מילגרם – קשה מאוד לקבל את ההתנצלות של וסט כלגיטימית או מספקת.
I am done with antisemitism
— ye (@kanyewest) May 22, 2025
ואכן כך, בשלוש שנים האחרונות בעיקר, ווסט הפיץ אנטישמיות בכמויות מצמררות. הוא כינה את עצמו "נאצי", הפיץ חולצות עם צלב קרס, ואף בפברואר כתב: "אני לעולם לא אתנצל על הדברים שאמרתי על יהודים. אני יכול להגיד מה שבא לי לנצח". הוא הוסיף גם כי אינו בוטח באף יהודי, והאשים את הבעיות בחייו - בין אם בתחום הקריירה או בתחום המשפחתי - ביהודים.
התנהגויות נוספות כללו פרסום חולצות עם סמל צלב הקרס בפרסומת לסופרבול 2025, וכאמור שיר בשם "Heil Hitler" שפורסם לאחרונה. אנטישמיותו של וסט נחשפה לראשונה ב-2022, אז השמיע שורה של התבטאויות עוינות שגרמו לחברות גדולות כמו אדידס, בלנסיאגה ו-Gap לנתק עמו קשרים עסקיים. למרות שהתנצל בשנה שלאחר מכן, המשיך לפרסם הצהרות פוגעניות גם לאחר מכן.