מארק אפשטיין, אחיו של עבריין המין ג'פרי אפשטיין, ממשיך לסרב לקבל את המסקנה הרשמית לפיה אחיו שם קץ לחייו – וטוען בתוקף שמדובר בטיוח רצח. בריאיון לעיתון Daily Mail, הוא תקף את ראש ה-FBI, קאש פאטל, בעקבות הצהרותיו הנחרצות לפיהן אפשטיין התאבד בתאו, וטען כי פאטל כלל לא מוסמך לקבוע זאת.
"פאטל לא היה שם, הוא לא ראה את הגופה, לא ראה את הנתיחה שלאחר המוות", אמר אפשטיין. "אין לו מושג על מה לעזאזל הוא מדבר." הוא הוסיף כי היה לו קל יותר מבחינה רגשית אם היה מאמין שאחיו התאבד, אך לטענתו קיימים "סימנים רבים" שסותרים את קביעת הרשויות.
ג'פרי אפשטיין מימין, אחיו מארק משמאל
התגובות החריפות של מארק אפשטיין הגיעו לאחר שבריאיון לרשת Fox News הצהירו פאטל וסגנו, דן בונג'ינו, כי אין ספק שג'פרי אפשטיין התאבד. "מי שהיה במערכת – כסנגור ציבורי, כתובע, כאדם שביקר בבתי כלא כמו מרכז המעצר במנהטן – יודע לזהות מקרה של התאבדות כשזה קורה, וזה מה שהיה שם", אמר פאטל. בונג'ינו חיזק את דבריו והצהיר: "אני ראיתי את כל התיק. הוא התאבד."
ג'פרי אפשטיין, איש כספים מניו יורק שהואשם בסחר מיני בקטינות, נמצא מת בתאו במרכז המעצר במנהטן ב-10 באוגוסט 2019, כחודש לאחר מעצרו. הממצאים הרשמיים קבעו שהתאבד בתלייה באמצעות סדין. ואולם, מארק סבור שמדובר היה ברצח במסווה של התאבדות, במסגרת ניסיון לטשטש פרטים מביכים הקשורים לתיק.
לדבריו, הכלא בו שהה אחיו כלל שש רמות אבטחה לפני שמגיעים לאזור שבו שכן תאו, ובאותו אגף שהו כ-11 אסירים נוספים. "אין צורך להיכנס או לצאת מהאגף כדי להרוג מישהו בתא שלו", טען. "לפי מה שנמסר, דלתות התאים נותרו לא נעולות. הנה התשובה – מישהו היה יכול להיכנס לתא של ג'ף ולהרוג אותו."
למרות ההכחשות הנמרצות מצד גורמי האכיפה, הספקות סביב נסיבות מותו של אפשטיין ממשיכים לעורר עניין ציבורי ולדלק תיאוריות קונספירציה, גם שנים לאחר המקרה.