עיתונאי לשעבר מבלומברג ניוז נעצר כאשר מפגינים אנטי-ישראלים השתלטו על הספרייה המרכזית של אוניברסיטת קולומביה בחודש זה, כך לפי מקורות אכיפת חוק.
ג'ייסון קאו, שעבד בעבר גם בניו יורק טיימס, הואשם בהסגת גבול פלילית לאחר שקציני משטרת ניו יורק נכנסו לספריית באטלר כדי להשיב את השליטה בבניין בקמפוס היוקרתי של מורנינגסייד הייטס ב-7 במאי, אישרו מקורות ביום שני.
קאו קיבל הזמנה להופיע בבית המשפט בעקבות המעצר בקולומביה. המחאה בתוך הבניין הובילה למעצרם של עשרות אנשים.
ג'ייסון קאו, שעבד בעבר גם בניו יורק טיימס, הואשם בהסגת גבול פלילית לאחר שקציני משטרת ניו יורק נכנסו לספריית באטלר כדי להשיב את השליטה בבניין בקמפוס היוקרתי של מורנינגסייד הייטס ב-7 במאי, אישרו מקורות ביום שני
כתב הגרפיקה אינו מועסק עוד על ידי אתר החדשות הפיננסי, אמר דובר בלומברג לניו יורק פוסט ביום שני.
הדובר סירב להגיב כאשר נשאל מתי היה יומו האחרון של קאו ואם העיתונאי פוטר או התפטר. המעצר ואובדן המשרה הלכאורי של עובד החברה לשעבר דווחו לראשונה על ידי ה-Free Beacon.
לא ברור גם איזה תפקיד מילא קאו, בוגר קולומביה משנת 2022 שכתב לעיתון המכללה, בכאוס בספרייה.
משטרת ניו יורק עצרה 81 אנשים במהלך המחאה בספרייה של האוניברסיטה מה-Ivy League, שם מפגינים השחיתו רכוש של בית הספר והקישו על תופים, ושיבשו את לימודיהם של סטודנטים אחרים שניסו ללמוד למבחני הסיום החודש.
נשיאת בית הספר בפועל, קלייר שיפמן, אמרה באותה עת כי שני מאבטחים נפצעו גם כן כאשר מפגינים רעולי פנים פרצו לבניין.
מאז אז, יותר מ-65 סטודנטים עומדים בפני השעיות זמניות, בעוד 33 אנשים ממוסדות מסונפים ומספר לא מוגדר של בוגרים נאסרה כניסתם לקמפוס.
קאו עבד בעבר בניו יורק טיימס כחלק מתוכנית העמיתים שלה, ולאחרונה תרם לכתבה של בלומברג ב-1 במאי, כך דיווח ה-Free Beacon.
חשבון ה-X שנמחק של קאו כלל פוסטים רבים על הסכסוך בין ישראל לחמאס בעזה בעקבות התקפת ארגון הטרור על ישראל ב-7 באוקטובר 2023, על פי ה-Free Beacon.
אדם מפורסם נוסף שנעצר במהלך ההשתלטות על הספרייה הייתה הסטודנטית רמונה סארסגארד, בתה בת ה-18 של השחקנית מגי ג'ילנהול.
ניסיונות ליצור קשר עם קאו לא צלחו ביום שני בערב.
האירוע בקולומביה מהווה חלק ממגמה רחבה יותר של מחאות פרו-פלסטיניות שהתפשטו בקמפוסים אוניברסיטאיים רבים ברחבי ארצות הברית מאז פרוץ המלחמה בעזה. באוניברסיטאות מובילות כמו הארוורד, ייל, פרינסטון ו-UCLA, הסטודנטים הקימו מחנות אוהלים והפגינו נגד מה שהם רואים כתמיכת האוניברסיטאות בישראל.
המחאות הללו העלו שאלות מורכבות על חופש הביטוי בקמפוסים, אנטישמיות, ומה מהווה ביקורת לגיטימית על מדיניות ישראל לעומת רטוריקה פוגענית. הן גם עוררו דיון על גבולות האקטיביזם העיתונאי.
משטרת ניו יורק עצרה 81 אנשים במהלך המחאה בספרייה של האוניברסיטה מה-Ivy League, שם מפגינים השחיתו רכוש של בית הספר והקישו על תופים, ושיבשו את לימודיהם של סטודנטים אחרים שניסו ללמוד למבחני הסיום החודש
מקרה זה מדגיש את האתגר המתמשך בתעשיית החדשות של שמירה על אובייקטיביות בסיקור נושאים שנויים במחלוקת כאשר לעיתונאים עצמם יש דעות ואמונות חזקות.
"עיתונאים אמורים להיות משקיפים וחוקרים, לא פעילים," כתב אחד המגיבים לכתבה המקורית. דעה זו משקפת את העמדה המסורתית בעיתונות אמריקאית, שעיתונאים צריכים לשמור על ריחוק מקצועי מהנושאים עליהם הם מדווחים.
עם זאת, הגבולות בין עיתונות לאקטיביזם הפכו מטושטשים יותר בשנים האחרונות, במיוחד בקרב עיתונאים צעירים יותר שמרגישים שהאובייקטיביות המסורתית לעתים מסווה אי-צדק מערכתי. מבקרים טוענים שעיתונאים המשתתפים במחאות מסכנים את אמינותם, בעוד שתומכים רואים בכך ביטוי של יושרה מוסרית.
מה שברור הוא שמקרה זה ככל הנראה יזין את הדיון המתמשך על תפקידם של עיתונאים בחברה פוליטית מקוטבת, ועל האחריות המיוחדת של מוסדות תקשורת כמו בלומברג ניוז והניו יורק טיימס בעיצוב השיח הציבורי סביב סוגיות רגישות כמו הסכסוך הישראלי-פלסטיני.