השילוב של תופעת אל-ניניו מהחורף שעבר, יחד עם ההתחממות הגלובלית שנגרמת על ידי האדם, הובילו למגמת ההתחממות ארוכת הטווח
"ידענו זמן מה ש-2024 כנראה תהיה השנה החמה ביותר", אמר גווין שמידט, מדען אקלים בנאס"א. הוא מסביר כי השילוב של תופעת אל-ניניו מהחורף שעבר, יחד עם ההתחממות הגלובלית שנגרמת על ידי האדם, הובילו למגמת ההתחממות ארוכת הטווח.
המדענים מזהירים כי התייצבות על טמפרטורה של 1.5 מעלות מעל העידן הטרום-תעשייתי תוביל לשורה של תופעות קיצוניות: משקעים כבדים יותר, בצורות תכופות וקיצוניות יותר, קיץ ללא קרח בארקטי ועוד. חריגה מרף זה עלולה לגרום לקריסה בלתי הפיכה של מערכות אקולוגיות חיוניות כמו שוניות האלמוגים ומערכות זרימת האוקיינוסים.
קרלו בואונטמפו, מנהל שירות שינויי האקלים של קופרניקוס, מעריך כי ללא שינוי דרמטי בהתנהלות האנושית, כדור הארץ יתייצב על ממוצע של 1.5 מעלות חום נוספות בין סוף העשור הנוכחי לתחילת העשור הבא. "האם נוכל בטווח הארוך לקרר את כדור הארץ בחזרה מתחת ל-1.5 מעלות תלוי בהחלטות שלנו כעת", אמר. "בהתחשב במחויבות הנוכחית שלנו, נראה פחות ופחות סביר שנוכל לראות את הטמפרטורה הגלובלית יורדת מתחת ל-1.5 מעלות שוב לפני סוף המאה."