עמית אלור מתאבקת יהודייה-אמריקנית בת 20, היא החל מהערב (שלישי) אלופה אולימפית. אלור גברה 3:0 בגמר על מירים ז'ומנזארובה מקירגיסטן בקטגוריית המשקל עד 68 ק"ג. לא מפתיע כל-כך, אחרי הכל מדובר באלופת העולם בשנתיים האחרונות, שמראש סומנה כפייבוריטית הברורה לזכות בזהב האולימפי.
אתמול (שני), המתאבקת הישראלית בת ה-20 שמייצגת את ארצות הברית, עלתה על המזרן במשחקים האולימפיים בפריז והשיגה ניצחונות בשמינית ורבע הגמר עם עלייה לשלב חצי הגמר שם פגשה את סול גום פאק הצפון קוריאנית. אלור השיגה 0:10 על יריבה הצפון קוריאנית ועלתה לגמר, שם התחרתה כאמור על מדליית הזהב נגד מירים ז'ומאנזרובה מקירגיזסטן וזכתה בה.
עמית אלור. אלופה אולימפית מאשקלון כנציגת ארצות הברית
אלור נולדה בקליפורניה לזוג הורים מאשקלון, שהגיעו לארה"ב כדי ללמוד באוניברסיטה והשתקעו בה. רוב משפחתה גרה בישראל והיא מחוברת מאוד למדינה, למרות המרחק הרב. לעיתונאים ישראלים סיפר האלור על הביקורים הרבים בישראל ושהייתה מתאמנת באשקלון בזמן השהות שם.
אלור היא אלופת העולם פעמיים ברציפות במשקל עד 72 ק"ג וביחס לגילה הצעיר, 20 בלבד, נחשבת לסנסציה של ממש בענף. אביה, יאיר מקלר אלור, היה ספורטאי בעצמו. אלוף ישראל בזריקת דיסקוס והדיפת כדור ברזל, שהחזיק בשיא הישראלי בהדיפת כדור ברזל במשך 34 שנה - עד 2017.
לפריז אלור הגיעה באובה ואבלה לאחר שאביה, יאיר, הלך לעולמו לפני כשנתיים - זו הייתה הפעם היחידה בה פרסמה פוסט בעברית: "אני אוהבת אותך אבא ואתה לנצח תהיה בליבי. תודה על כל מה שעשית בשבילנו. תנוח בשלום בלי כאבים. שמור על אושרי למען כולנו".
אושרי, עליה ביקשה שישמור, היה אחיה הגדול שנרצח ב-2018. על פי המשטרה, אושרי מכר מריחואנה לכמה אנשים שניסו לשדוד אותו. אחד מהם ירה בו למוות וב-2020 נשפט למאסר עולם. בין האימונים והלימודים, עמית הגיעה להרבה מאוד דיונים בבית המשפט.
אחרי ה-7 באוקטובר, עמית פרסמה כמה פוסטים שבהם ביקשה לחזק את אזרחי ישראל. חלק מהתגובות היו "נוראיות ומפחידות", כפי שסיפרה לאחרונה. "קיבלתי איומים על חיי, אנשים שפעם אמרו שהם אוהדים שלי, עכשיו הביעו תקווה שיקרו לי דברים רעים. פחדתי ודאגתי". בחודשים הבאים כמעט כל פוסט שלה ברשתות החברתיות זכה לתגובות אנטי-ישראליות ואנטישמיות, בלי שום קשר לתוכן. כשכתבה "חג חנוכה שמח", הגיבו לה ב"תשוחרר פלסטין" ובפוסטים שהתחילו ב"האנשים שלך..." ונמשכו בהערות אנטישמיות.