חברת התעופה יונייטד איירליינס צפויה להחזיר את הטיסות את הישראל החל מהחודש הבא, כך על פי הודעת החברה לרשויות התעופה בארה"ב.
על פי ההודעה, בתאריכים ה-2 וה-4 במרץ, מתכננת חברת התעופה להפעיל מחדש את הקווים משדה התעופה נויוארק לתל אביב, שתכלול עצירה במינכן, גרמניה.
במקביל, טיסות החזרה לישראל מיועדות לתאריכים ה-3 וה- 5 במרץ.
בהודעתה מסרה החברה כי ההחלטה התקבלה לצד שיקולי בטיחות והתייעצות עם הגורמים המוסמכים בארה"ב ובישראל.
כזכור, עם פרוץ המלחמה בעזה בחודש אוקטובר האחרון, נעצרו הטיסות הבינלאומיות מישראל ואליה כאשר אל על הייתה חברת התעופה היחידה שהמשיכה בפעילותה ובתוכה הגברת הטיסות על קו ישראל - ארה"ב.
כאמור, כעת אמורה יונייטד להצטרף אליה כאשר בשלב זה מדובר על קו התעופה לניוארק בלבד, מה שמעט יקשה על המעוניינים להגיע או לטוס מהחוף המערבי בארה"ב.
בניגוד ליונייטד, לפני כשבועיים הודיעה חברת התעופה הגדולה בעולם, אמריקן איירליינס, כי דחתה את החזרת הטיסות הישירות לישראל לפחות עד לחודש אוקטובר.
על פי ההודעה קו התעופה ארה"ב - ישראל ימשיך להיות מושהה עד לתאריך ה-26 באוקטובר השנה.
יש לציין אמריקן איריילנס תמשיך להציע ללקוחותיה שבכל זאת מעוניינים להגיע לישראל את האפשרות לעשות זאת באופן לא ישיר באמצעות עצירה בלונדון בטיסת המשך שתופעל על ידי בריטיש איירוויז.
"אנו נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם חברות התעופה השותפות עימנו על מנת לסייע ללקוחותינו שיבחרו לטוס במסלול בין ישראל, ערי אירופה וארה"ב. השמירה על ביטחון הנוסעים והצוות תמשיך להיות בראש סדר עדיפותינו", נמסר בהודעת החברה.
עבור נוסעים שרכשו כרטיסי טיסה טרם ביטולי קווי התעופה המדוברים, הודיעה החברה כי תאפשר להם לשנות תאריכים ללא עלות או לקבל החזר כספי מלא.
בניגוד אליה, אצל חברות התעופה האירופאיות הסיפור הוא לגמרי שונה. לופטנזה הגרמנית הפעילה מחדש את הקו לישראל כבר ב-8 בינואר ואילו אייר פראנס הצרפתית עשתה זאת שבועיים לאחר מכן.
בנוסף אליהם, חברות תעופה נוספות שכבר הודיעו על חזרה בקרוב לפעילות בטיסות לישראל הן ריינאייר, וויזאייר, בריטיש איירוויז ואיזיג'ט.