סטודנטית יהודייה מאוניברסיטת קולומביה תובעת את האוניברסיטה שלה על "התפוצצות אנטישמיות" שהתרחשה מאז מתקפת הטרור על ישראל ב-7 באוקטובר, כך לפי דיווחים.
מקנזי פורסט, סטודנטית לתואר שני בת 23, הגישה את התביעה נגד המוסד בטענה שהיא עמדה בפני אפליה משום שהיא יהודייה אורתודוקסית ושומרת שבת, כך דיווח 'בלומברג'.
פורסט אמרה שהמחאות הקוראות לרצח עם של יהודים והכוללת מניפסטים אנטישמיים שהופצו בבית הספר לעבודה סוציאלית בו למדה יצרו סביבה "עוינת ומלאה באלימות" לאחר מתקפת החמאס.
פורסט טוענת כי זכויותיה על פי חוק זכויות האזרח של ארה"ב משנת 1964 נפגעו, בטענה שהאוניברסיטה "הפרה חוקים פדרליים ומדינתיים נגד אפליה האוסרים אפליה ותגמול נגד יהודים".
היא טוענת כי ההנהלה לא הצליחה לאכוף את כללי ההתנהגות שנועדו למנוע "הטרדה אנטי-יהודית, איומים, הפחדה וסביבות עוינות".
"אוניברסיטת קולומביה כשלה להגן על מקנזי והחליטה להשיק קמפיין תגמול במקום להגן עליה משנאת יהודים", אמרה ברוק גולדשטיין, מייסדת ומנהלת פרויקט Lawfare.
"אם האוניברסיטה הייתה מספקת לה את ההתאמות המתאימות שהיא זכאית להן על פי חוק, לא היינו במצב הזה".
"קולומביה, כמו כל מכללה ואוניברסיטה אחרת, חייבת להגן על זכויות האזרח של התלמידים ולספק להם סביבות למידה בטוחות ונקיות מאפליה".
האירועים בישראל ובעזה "שחררו פיצוץ של אנטישמיות בקמפוס, והפכו אותו, לפחות באופן זמני, ללא בטוח עבור סטודנטים יהודים", נכתב בתביעה, "קולומביה הפכה ל'אזור מלחמה' עבור [מקנזי] פשוט בגלל שהיא יהודייה".
כתוצאה מסביבת הקמפוס, פורסט ביקשה להמשיך את תוכנית התואר שלה מרחוק, אך האוניברסיטה "לא ראתה את דאגותיה לביטחונה האישי כראויות" ובמקום זאת אמרה לה שהיא מסתכנת בהכשלה.
בנוסף, היועצת האקדמית של פורסט אמרה לה לכאורה שהיא "האדם היחיד שמרגיש לא בטוח" וכי מדובר ב"בקשה בלתי סבירה", דיווח ה-Columbia Spectator.
כתוצאה מכך, היא לא הורשתה להשתתף בשיעורים באמצעות זום "למרות ש-[CSSW] איפשר בעבר לתלמידים אחרים להשתתף בשיעורים מסוימים באינטרנט" ו"איפשר לכל התלמידים להשתתף בשיעורים מקוונים ב-6 בדצמבר 2023, היום שבו היה תאריך מתוכנן לתמיכה בחמאס", נכתב בתביעה.
בנוסף, לפני שנרשמה לתכנית, סיפרה פורסט לפרופסור אנדרה איבנוף, מנהלת תכנית הלימודים לתואר שני, כי היא שומרת שבת, אך תכננה לעשות את מה ש"נדרש כדי להצליח בתכנית".
"זו בעיה", הגיבה איבנוף, לפי התביעה. "טוב לא בעיה, אבל נושא בעייתי", אמרה לכאורה לאחר מכן.
בסופו של דבר, פורסט פרשה מהתוכנית ב-14 בדצמבר, אך "עד הסוף ממש, מנהלי ה-CSSW ניסו לאפיין את פרישתה כבחירה שלה - למרות שבמציאות, זה היה הכל מלבד זאת", נכתב בתביעה.
תביעות דומות לזו של פורסט הוגשו גם על ידי סטודנטים באוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת ניו יורק, אוניברסיטת פנסילבניה ואוניברסיטת קליפורניה, ברקלי.