פולין טוענת כי טיל רוסי שהשתתף במתקפה האווירית האדירה הבוקר על אוקראינה בילה שלוש דקות במרחב האווירי שלה.
הטיל חדר למרחב האווירי של נאט"ו ביום שישי בבוקר בסביבות השעה 07:00, כך נמסר מהצבא הפולני.
בעוד שנאמר בתחילה כי מדובר בטיל ממקור לא ידוע, ולאחר מכן הושק חיפוש אחר כלי טיס, פולין טענה לבסוף כי בתצפיות משלה ועל פי נתונים של בעלות הברית נקבע כי האובייקט היה, למעשה, טיל רוסי.
במקביל, 'פולסאט' מדווח כי הגנרל הפולני ויסלב קוקולה הודיע שאוקראינה סבלה "לילה קשה" בשל מתקפה רוסית נגד מערכות ההגנה האווירית שלה שהוצפו במזל"טים.
(טיל רוסי. צילום: REUTERS)
ההגנה האווירית הפולנית עקבה אחר ההתקפות מעל אוקראינה כאשר "אחת הרקטות חצתה את הגבול הפולני".
מטוסי קרב הוקפצו כדי להגן על המרחב האווירי הפולני, ומייג'ור גנרל מאצ'יי קליש ציין עוד כי הפיקוד המבצעי של פולין חווה "לילה עמוס לכל מרכיבי ההגנה האווירית של פולין".
פולין טוענת כי הטיל חצה לשטחה מזרחית לעיר זמושץ', שליד לובלין.
הטיל שהה שלוש דקות במרחב האווירי של פולין, שם חצה 40 קילומטרים (25 מיילים), במהירות אווירית של 500 מיילים לשעה.
ייתכן שהטיל שוגר מבלארוס מאזור העיר ברסט לכיוון לבוב שבאוקראינה ולכן עבר דרך פולין בדרכו לאוקראינה.
לבוב הייתה אחת הערים באוקראינה שנפגעו הבוקר - כפי שצוין בתקשורת הממלכתית האוקראינית.
סגן-אלוף מהכוחות המזוינים הפולניים יאצק גורישבסקי מסר כי "כדי להבטיח את בטיחות המרחב האווירי שלנו... מוכנות הלחימה של נכסי ההגנה האווירית שלנו, כמו גם צמד מטוסי הקרב שבכוננות עקבו אחר העניין".
חדירת הטיל הרוסי למרחב האווירי של נאט"ו עוררה דאגה בפולין, שכבר מודעת היטב לקרבתה לסכסוך. טילים אחרים מהסכסוך כבר נחתו בפולין, ככל הנראה בטעות, ביניהם טיל רוסי וטיל אוקראיני שאבד בשנה שעברה.
רומניה, שגם היא גובלת באוקראינה וגם היא חברת נאט"ו, חוותה גם כן דליפות מהתקיפות הרוסיות, כאשר חיילים רומנים הוצבו על נהר הוויסלה כה קרוב לפשיטות רוסיות עד שהצליחו לתעד פצצות נופלות מאות מטרים מהאזור בטלפונים הסלולריים שלהם.
כמו כן היו מספר תקריות של פסולת מל"טים שנפלו בשטח רומניה, ובכמה כפרי גבול הותקנו השנה מקלטים על ידי הצבא הרומני כדי להגן על התושבים במקרה של חדירות נוספות.