ולדימיר אגורוב, בעל ברית פוליטי של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, נמצא מת ביום רביעי לאחר שנפל לכאורה מחלון בקומה השלישית של בית מגורים, כך על פי התקשורת הממלכתית הרוסית.
אגורוב בן ה-46, חבר מפלגת 'רוסיה המאוחדת' של פוטין שכיהן כסגן ראש הדומא של העיר טובולסק, צלל מחלון הקומה השלישית של בית בטובולסק שבמחוז טיומן, כך דיווח ערוץ הטלגרם הרוסי "באזה".
הפוליטיקאי הבולט והמבטיח נמצא בחצר הקדמית של הבית עם "שום סימן למוות פלילי על גופתו", על פי הדיווחים.
ייתכן שאגורוב סבל מבעיות לב לפני הצניחה בגובה 10 מטר, על פי ערוץ החדשות המקומי '72'.
"אחת הסיבות הסבירות ביותר היא בעיות לב", אמר מקורב לאירוע, אך בהתחשב במספר המיתות המשונות המשותפות לפוליטיקאים, אנשי תקשורת, עיתונאים, אוליגרכים, ומקורבים/אויבים של הנשיא הרוסי - לא יהיה זה מופרך להניח כי ייתכן והפוליטיקאי הצעיר חוסל.
בתוך כך, פתולוגים ממתינים לתוצאות נתיחה רשמיות כדי לקבוע את סיבת המוות של אגורוב זאת כשבמקביל המשטרה חוקרת מה בדיוק גרם לנפילתו, לפי הדיווחים.
אגורוב, עורך דין במקצועו, נאלץ לעזוב את הנהלת העיר ב-2016 בעקבות שערוריית שחיתות שבה לא הורשע.
עם חזרתו לפוליטיקה, אגורוב הפך לאחד הבכירים המקומיים העשירים ביותר בטובולסק, עיירת נפט בולטת, עם הכנסות של כ-9.1 מיליון רובל (כ-100,500 דולר) בשנה, על פי אתר החדשות הרוסי RBC.
אגורוב הותיר אחריו רעיה אלמנה ושני ילדים יתומים.
שני בעלי ברית בולטים נוספים של פוטין, איל ההון רוויל מגנוב והבכירה לשעבר מרינה ינקינה, נפלו גם הם אל מותם באופן מסתורי מאז תחילת המלחמה.
גם עליהם נאמר כי הם סובלים מבעיות לב.
הדיווח מגיע על רקע שמועות עיקשות כי רוסיה מבקשת להגיע להפסקת אש או הסכם שביתת נשק בינה ובין אוקראינה על רקע קרבות בלימה סטטיים המתנהלים בין שתי המדינות בשנה החולפת בלא הכרעה ממשית של צד כלשהו בקונפליקט, כמו גם על רקע סימנים של בעלות בריתה של אוקראינה באירופה ובארצות הברית כי ייתכן ומטרות המלחמה המקוריות - בלימה רוסיה - אינן ברות השגה בשלב