עברו שעות ארוכות מאז שבית החולים בעזה הופצץ ומאות בני אדם נהרגו, ובזמן שחמאס האשים את ישראל ודעת הקהל נסחפה אחרי הטענות הללו – צה"ל סוף סוף משחרר עדויות המוכיחות כי מדובר בשיגור כושל של הג'יהאד האסלאמי.
(צילום: דובר צה"ל)
אחרי סרטונים שונים שרצו ברשתות החברתיות, שבהם ניתן לראות טיל משוגר מעזה ואחרי שניות פיצוץ בתוך הרצועה, דובר צה"ל יצא לתקשורת הבינלאומית ומסר הצהרה באנגלית, לצד סרטונים, תמונות ואף הקלטה של שיחה בין שני בכירי חמאס שיורטה על ידי הצבא.
בשיחה, בכיר אחד בחמאס אמר שזו פעם ראשונה שהוא רואה טיל כזה נופל, והשני הגיב: "לכן, אני אומר לך שזה שייך לג'יהאד האסלאמי".
"זה שלנו?", שאל הבכיר הראשון, והשני ענה: "נראה ככה".
השיחה נמשכה עוד כמה שניות, ואז נשמע שקט של כמה רגעים, ואז הבכיר השני אמר: "אלוהים ישמור, זה לא יכל למצוא מקום אחר להתפוצץ?".
"זה לא משנה, כן, הם ירו את זה מבית הקברות שמאחורי בית החולים... וזה נכשל ונפל עליהם".
השיחה המפלילה של המחבלים מהג׳יהאד האיסלאמי:
— almog boker (@bokeralmog) October 18, 2023
זה מאצלנו?
כנראה מאצלנו, כן
מי אומר את זה?
אומרים שזה רסיסים של טיל, רסיסים מקומיים, לא כמו רסיסי ישראל
מה אומרים (שם)?
אלוהים, מאצלנו, לא ידע להתפוצץ אלא רק בבית החולים!
(שם) יש מצב שהם שיגרו מאחורי בית הקברות…
מה?… pic.twitter.com/aqTgbrmPL9
ועדיין, הפרופגנדה המיידית והמתקרבנת של חמאס הצליחה להשתלט על דעת הקהל והתקשורת הבינלאומית, שמיהרה להאמין לארגון טרור במקום לצבא הגנה לישראל.
בעקבות הפיצוץ בבית החולים ומספר הקורבנות הגבוה, בוטלה פגישתו של הנשיא ג'ו ביידן עם מלך ירדן עבדאללה, נשיא מצרים א-סיסי ויו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס, שהייתה אמורה להתקיים בהמשך היום בעמאן.
והנה התיעוד לשקר של חמאס: מצלמות האבטחה של משתלת בן בן בנתיב העשרה תיעדו את השיגור הכושל של הג׳יהאד והפיצוץ בבית החולים. pic.twitter.com/YAM6aMHF38
— almog boker (@bokeralmog) October 17, 2023