על פי הדיווחים, זה היום השני ברציפות שיהודי נורה בלוס אנג'לס לאחר שיצא מבית כנסת.
משטרת לוס אנג'לס מסרה כי בשעה 8:20 בבוקר ביום חמישי, גבר הלך מבית הכנסת לביתו כאשר חשוד, אשר זוהה כגבר לבן, ירה מספר כדורים לעבר הקורבן מתוך רכב לפני שנמלט מהמקום.

שני קורבנות נורו באזור פיקו-שול בלוס אנג'לס, בעת שעזבו בית כנסת באזור יהודי צפוף. (אסושייטד פרס)
מהמשטרה נמסר כי האיש נפגע בזרועו ופונה לבית חולים סמוך, שם נקבע כי מצבו יציב. התקרית התרחשה ליד רחוב ס. בדפורד ושדרות פיקו בצד המערבי של לוס אנג'לס, מעט צפונית לקולבר סיטי.
פחות מ-24 שעות לפני הירי שאירע הבוקר יהודי נוסף נורה ביציאה מבית הכנסת לאחר תפילת שחרית, היה זה בסביבות השעה 10:00 בבוקר, במרחק של כמעט רחוב משם.
שני בתי הכנסת נמצאים בפיקו-שול, אזור המאוכלס בצפיפות ביהודים אורתודוקסים.

(iStock)
כמו הקורבן של יום חמישי, גם האדם שנורה אמש נפגע בזרועו, וגם מצבו שלו יציב.
ב-LAPD מסרו כי הם אינם מאמינים כי האירועים קשורים, שכן החשוד בירי ביום רביעי תואר כגבר אסייתי ולא נסע ברכב.
המשטרה מסרה כי האיש ביום ד' שלף נשק חם, ירה בו פעמיים ונמלט מהמקום.
לדברי המשטרה, אף אחד מהחשודים אינו עצור, והחקירה עדיין פעילה.
אם למישהו יש מידע על האירוע, המחלקה מעודדת אותו להתקשר 310-444-0701 או לקו 'עוצרי הפשיעה' בטלפון 1-877-527-3247.
בטיפול באירוע הירי מעורבים חברי הקהילה היהודית, בהם יוסי אליפור, מייסד "מגן עם", קבוצת שמירה קהילתית פרטית באזור לוס אנג'לס.
"זה מדאיג מאוד שבלוס אנג'לס של היום, יהודים נורו ברחוב פעמיים ביומיים, בזמן שהם יצאו מהתפילות", אמר אליפורט.
"בלי קשר למניע הירי, ליהודים מגיע להיות בטוחים, לחיות ולשרת את הקב"ה בשלום".
לדברי אליפורט, ב'מגן עם' ביקשו שהעיר תנקוט "עמדה חזקה" למען הקהילה היהודית, אם כי המשטרה אומרת שאין מידע המצביע על כך שהתקריות נבעו מאנטישמיות בלבד.
אליפורט אמר כי בזמן שהעיר תנהל את החקירה, הקהילה היהודית תתמקד במה שהיא יכולה לעשות כדי להישאר בטוחה ועירנית.
"אנחנו קהילה חזקה ואנחנו צריכים להראות את זה לעולם", אמר, והוסיף כי 'מגן עם' הציבה את בתי הספר, השומרים והמתנדבים המוגנים שלה בכוננות "מוגברת".
"כולם חייבים להיות חלק מהפתרון", אמר אליפורט.