תושב אוהיו אשר טען כי הוא "רק ממלא אחר הוראות של הנשיא טראמפ" כאשר פרץ לגבעת הקפיטול ב-6 בינואר נידון השבוע לשלוש שנים בכלא הפדרלי.
תומפסון במהלך הפריצה האלימה לגבעת הקפיטול
דסטין תומפסון טען בבית המשפט שטראמפ אשם בכך שהוא גרם לו להיכנס לבניין הקונגרס, אך בחודש אפריל האחרון בית המשפט דחה את טענה זו והרשיע אותו בשורה של עבירות חמורות, לרבות גניבת רכוש ממשלתי.
רגע לפני שנגזרו עליו 36 חודשי מאסר בפועל, תומפסון התנצל בפני בית המשפט ואמר שהוא מתבייש במעשיו.
השופט רגק'י וולטון פנה אליו ואמר: "אני לא מבין איך בן אדם משכיל, עם תואר אקדמי, יכול להישאב לכך ולהאמין עד כדי כך בשקר. העבירות שלך חמורות, ועליך לשלם את המחיר".
מאירועי ה-6 בינואר (צילום: Shutterstock)
משפטו של תומפסון זכה לסיקור לאחר שבתחילת השנה עורך דינו, סמואל שמנסקי, ביקש מהשופט לזמן את טראמפ וכמה מבעלי בריתו, ביניהם עורך הדין לשעבר של טראמפ רודי ג'וליאני ואסטרטג הבית הלבן לשעבר סטיב באנון (שלימים אף הוא נידון למאסר בפועל).
"כאשר הוא יזומן כעד, דונלד טראמפ יעיד שהוא ואחרים תיזמנו מזימה שנעשתה בקפידה כדי להטיל ספק ביושר תוצאות הבחירות לנשיאות ב-2020 ובניצחונו של הנשיא ביידן", כתב עורך הדין שמנסקי. "יתרה מכך, במשפט יקבע כי מר טראמפ ובני בריתו עסקו במאמץ משותף להונות את הציבור, כולל את הנאשם, להאמין שהדמוקרטיה האמריקנית עומדת על כף המאזניים אם הקונגרס יאשר את תוצאות הבחירות".
הבקשה של עורך הדין כמובן לא אושרה. מעבר לבקשה, עורך דינו של תומפסון הפתיע כאשר הודיע כי הוא מתכנן להשתמש במה שמכונה "הגנה על רשות הציבור" בשם מורשו, שלטענת הנאשם הוסמך על ידי סוכן ממשלתי לעסוק בפעילות בלתי חוקית. תומפסון אמר כי "הוא הונחה לעסוק בהתנהגות שנקבעה בכתב האישום על ידי דונלד טראמפ ובני בריתו השונים".
כאמור, כלל הבקשות והטענות לא התקבלו ע"י בית המשפט, שגזר על תומפסון שלוש שנות מאסר.