הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה

גורמים פרוגרסיבים בקמפיין נגד ביידן: "נשיא הוא לא המלך של המפלגה"

רגע לאחר בחירות אמצע הקדנציה, הארגון שקשור לסנאטור ברני סנדרס השיק קמפיין נגד האפשרות שביידן יתמודד שוב לנשיאות: "זו תהיה טעות טרגית"
11.10.2022 06:15
סוכנויות הידיעות

קבוצה פרוגרסיבית הקשורה לסנאטור ברני סנדרס, השיקה יום אחרי בחירות אמצע הקדנציה קמפיין המתנגד להתמודדות נוספת של ג'ו ביידן לנשיאות.

במקביל, הנשיא נשאל לגבי דירוג האישור הנמוך שלו ואמר כי ההחלטה אם לרוץ או לא היא "משפחתית", והוא צפוי להכריז על כך בתחילת השנה הבאה.

 

(צילום: Shutterstock)

 

הארגון RootsAction הכריז על הקמפיין שלו ביום רביעי הנקרא: "אל תרוץ, ג'ו", ובהודעה לעיתונות מסר: "ברור שג'ו ביידן לא צריך להיות מועמד המפלגה לנשיאות ב-2024". 

הקמפיין טוען כי השלטון הדמוקרטי יהיה בסכנה אם ביידן יבקש כהונה שנייה, והצביע על דירוג האישור שלו שהוא הנמוך בהיסטוריה של ארצות הברית.

"אם ביידן יתמודד, זו תהיה טעות טרגית", נכתב. "נשיא הוא לא המלך של המפלגה שלו, ואין לו זכות אוטומטית למינוי מחדש. ג'ו ביידן לא צריך לעשות זאת. אם יעשה, זה יהיה קרב". 

הארגון, שהודיע עוד בחודש יולי על קוונתו להשיק קמפיין נגד ביידן, המשיך: "אנחנו לא יכולים להסתכן בהפסד ב-2024. אנחנו לא צריכים להמר על דירוג האישור הנמוך של ג'ו ביידן", זאת לצד הבעת אכזבה על טיפולו בשינויי האקלים, הגנה על זכויות הצבעה וביטול חובות הסטודנטים. 
Subscribe button
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
Phone

 

 

במקביל, יממה לאחר הבחירות, הנשיא נשאל על ידי כתב חדשות NBC מה דעתו על תוצאות סקרים המראים שכשני שליש מהמצביעים לא רוצים שהוא יתמודד שוב. 

בתגובה, ביידן אמר: "תצפו בי", והוסיף כי ההחלטה אם לרוץ או לא תהיה "החלטה משפחתית" אותה הוא לא ממהר לקבל, והוסיף כי "אני חושב שכולם רוצים שאני אתמודד". אז, הוא טען כי הוא צפוי להודיע רשמית על החלטתו בתחילת השנה הבאה.

מלבד דירוג האישור הנמוך להחריד של הנשיא, גילו הפך לאחת הדאגות העיקריות בקרב אזרחי ארצות הברית, דמוקרטים ורפובליקנים כאחד. כבר היום הוא האדם המבוגר ביותר שמכהן בתפקיד העליון, ובעוד קצת יותר משבוע הוא יחגוג את יום הולדתו ה-80. 




Back To Top
Hebrew News - גורמים פרוגרסיבים בקמפיין נגד ביידן: "נשיא הוא לא המלך של המפלגה"