קבוצה של חמישה תיירים נתקעה ביום שני בעומק של 60 מטרים מתחת לאדמה בגרנד קניון, ונמצאת במעמקי האדמה כבר יותר מ-24 שעות לאחר שהמעלית שאיתה ירדו - התקלקלה.
מערות הגרנד קניון, הממוקמות כ-160 קילומטרים מערבית לעיר פלאגסטאף שבמחוז קוקונינו, היא אטרקציה תיירותית הכוללת מלון קטן ומסעדה הנמצאת 20 קומות מתחת לאדמה - שם שהו התיירים שנתקעו, בזמן שעובדי המקום פעלו לתקן את המעלית.
למרות שיש מדרגות שיכולות להביא את החמישה אל מחוץ למערה, הן כוללות פלטפורמות וסולמות וללכודים אין את היכולת הפיזית לעלות אותן.
בינתיים, התיירים שוהים בסוויטה התת-קרקעית אשר מתאימה לשש אנשים, ובדרך כלל עולה 1,000 דולר ללילה עבור זוג. בחדר יש שתי מיטות קווין סייז, חדר רחצה ומטבחות עם מיקרוגל ומקרר קטן.
דובר משרד הרשיף של מחוז קוקונינו, ג'ון פקסטון, אמר לרשת CNN כי "יש לנו צוות חיפוש והצלה במקום, כמו גם מכשיר הנפה כדי להרים את האנשים החוצה במידה שהתיקונים יימשכו זמן רב מהצפוי, או אם לאותם אנשים לא יהיה נוח להישאר שם למטה".
כמו כן, הוא ציין כי הובא למקום גנרטור מתוך המחשבה שהמעלית נתקעה בשל בעיה חשמלית, אך הפתרון לא עבד והתברר כי מדובר בבעיה מכנית.