שבדיה מסרבת לשתף את רוסיה בתוצאות הראשוניות של החקירה הרשמית שלה בנוגע לפיצוץ צינור נורד סטרים, בטענה שהמידע "חסוי".
ראש הממשלה מגדלנה אנדרסון אמרה כי תוצאות החקירה לגבי השאלה של מה פגע קשות בצינורות הגז נורד סטרים 1 ו-2 בסוף ספטמבר לא ייחשפו בפני מוסקבה.
"בשוודיה, החקירות הראשוניות שלנו חסויות, וזה כמובן תקף גם במקרה הזה", אמרה אנדרסון לכתבים.
החקירה העלתה כי הפיצוצים היו תוצר של מעשה חבלה, אם כי שמו של האשם לא צוין.
המנהיגה השבדית אמרה כי רוסיה חופשייה לנהל חקירה משלה בנוגע לתקרית, והוסיפה כי שבדיה הסירה את הכבלים מהאזור.
"האזור הכלכלי השוודי אינו טריטוריה ששבדיה משליכה ממנה", אמרה אנדרסון.
הנשיא ולדימיר פוטין, שהאשים את ארה"ב ובריטניה בביצוע "מעשה טרור בינלאומי" בתקיפת הצינורות, הגיב על מניעת הגישה של שבדיה לחקירה בהתעקשות כי "כולנו יודעים היטב מי הנהנה האולטימטיבי מהפשע הזה".
כפי שהתפרסם בעבר, יועץ לשעבר בפנטגון אמר כי האשמים הסבירים ביותר מאחורי פיצוצי צינור נורד סטרים הם ארצות הברית ובריטניה, וכי המתקפה בוצעה כדי למנוע מגרמניה להתחמק מהצד המערבי במלחמה באוקראינה.
דאגלס מקגרגור הציע שהמניע מאחורי ההתקפות היה לבודד את גרמניה לאחר שברלין החלה "לתת את הרושם שהם כבר לא הולכים להסתדר עם מלחמת הפרוקסי הזו באוקראינה".
על פי דיווח של המגזין הגרמני "דר שפיגל", ה-CIA הזהיר את ברלין מפני מתקפה אפשרית על צינורות גז בים הבלטי שבועות לפני הפיצוצים.
עם זאת, כתבת פוקס ניוז ג'ניפר גריפין התעקשה כי אין ראיות לכך שארה"ב עומדת מאחורי המתקפה.
גם ג'ו ביידן וגם תת-מזכירת המדינה לעניינים פוליטיים ויקטוריה נולנד טענו כי נורד סטרים 2 לא יורשה לפעול אם רוסיה תתקוף את אוקראינה.
לאחר המתקפה, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן בירך על הדבר כ"הזדמנות אדירה" עבור אירופה "להסיר אחת ולתמיד את התלות באנרגיה הרוסית".