הנשיא ג'ו ביידן נפגש עם ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס בבית לחם, שם השניים מסרו הצהרה התומכת בשתי מדינות לשתי עמים.
(צילום: רויטרס)
"המחויבות שלנו לפתרון שתי המדינות לא השתנתה", אמר ביידן במסיבת העיתונאים. "זו הדרך הטובה ביותר להשיג ביטחון, שגשוג, חופש ודמוקרטיה עבור הפלסטינים ועבור הישראלים. לעם הפלסטיני מגיע מדינה משלהם, שתהיה עצמאית, ריבונית, ברת קיימא ועם שטח רציף".
"גם אם הקרקע אינה נכונה ברגע זה להתחיל מחדש את המשא ומתן, ארצות הברית והממשל שלי לא יוותרו על הנייון לקרב את הפלסטינים והישראלים אחד לשני", אמר. "חייב להיות אופק מדיני שהעם הפלסטיני באמת יכול לראות, או לפחות להרגיש. אנחנו לא יכולים לאפשר לחוסר התקווה לגנוב את העתיד".
בדבריו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן אמר כי "המפתח לשלום" באזור "מתחיל בסיום הכיבוש הישראלי בארצנו". אז, הוא הוסיף כי "אני מוכן להושיט יד פתוחה לכיוון מנהיגי ישראל, כדי שנוכל להביא שלום לאזור".
לצד האופטימיות, עבאס אמר כי חלון ההזדמנויות לפתרון שתי המדינות מצטמצם. "ההזדמנות לפתרון בגבולות 1967 היא זמינה היום, אבל ייתכן והיא לא תישאר לאורך זמן".
(צילום: AP)
עבאס קרא לביידן לפתוח מחדש את הקונסוליה האמריקאית במזרח ירושלים, ולהסיר את אש"ף רשימת הטרור של ארה"ב, באומרו: "אנחנו לא טרוריסטים". אז, הוא גם קרא לממשל האמריקאי לפעול נגד "אפליה גזעית" ו"אפרטהייד" נגד העם הפלסטיני.
במסיבת העיתונאים, הנשיא ביידן הזכיר את מותה של עיתונאית אל-ג'זירה, שירין אבו אקלה, ואמר: "ארה"ב תמשיך להתעקש על דין וחשבון מלא ושקוף על מותה ותמשיך לעמוד על חופש התקקשורת בכל מקום בעולם... היא הייתה אזרחית אמריקאית ופלסטינית גאה. אני מקווה שהמורשת שלה תיתן השראה לצעירים נוספים להמשיך בעבודתה ולדווח על האמת ולספר את הסיפורים שלעתים קרובות מקבלים התעלמות".
יו"ר הרשות הגיב לכך גם כן, וביקש מארצות הברית לתמוך בהטלת דין וחשבון על הרוצחים שלה.