רשת המכולת Publix, שבסיסה בפלורידה, מוסרת שהיא לא תנפיק זריקות קוביד לילדים מתחת לגיל 5, למרות הודעת ה-CDC בשבוע שעבר הממליצה על זריקה לילדים מגיל 6 חודשים ומעלה.
נציג מטעם Publix אמר ביום רביעי כי החברה לא תציע זאת בלמעלה מ-1,200 חנויותיה לילדים מתחת לגיל 5 "בשלב זה", והוסיף שהם לא יוציאו הצהרה רשמית על ההחלטה.
ה"טמפה ביי טיימס" שוחח עם אם שקבעה פגישה ב-Publix כדי לתת זריקה לילדה בן ה-3, אבל שמאוחר יותר קיבלה שיחת טלפון בה נאמר לה "שהמיקום שבחרה לא מורשה לחסן ילדים מתחת לגיל הרך, 5".
החלטת הרשת מגיעה לאחר שה-CDC פרסם בשבוע שעבר המלצה המאשרת את הזריקה לילדים מגיל 6 חודשים ומעלה, בטענה שהיא עוזרת להורים "להגן עליהם טוב יותר מפני COVID-19". המדיניות החדשה של רשת הסופרמרקטים באה בעקבות הודעת המנתח הכללי ד"ר ג'וזף לאפאדו במרץ, המייעץ להורים שלא להזריק צעירים, ואמר כי אין בכך תועלת לילדים בריאים. Publix לפי הדיווחים הפיצה מאות אלפי חיסוני קוביד בתחילת 2021, כאשר המושל רון דה-סנטיס הוביל את מאמצי החיסונים של המדינה.
במקביל, ה"טיימס" מדווח שהחברה עדיין מציעה חיסוני שפעת לילדים מגיל 6 חודשים ומעלה.
בינתיים, רבים, כולל ה-Daily Mail הבריטי, מפקפקים בסיבות שבגינן החיסון אושר לילדים, בהתחשב בעובדה שפייזר ביססה את אישור מחקריה על מספר מועט של ילדים שנבחנו, ועל כך שמודרנה הודתה שהזריקה יעילה רק ב-37%.
"אנחנו צריכים רק להניח שאין לנו נתוני יעילות", הודתה הפרופסור לרפואת ילדים באוניברסיטת דרקסל, שרה לונג, לניו יורק טיימס בשבוע שעבר.