ה"ניו יורק טיימס" פרסם בשבת מאמר שהטיל ספק ב"כדאיות הפוליטית" שהנשיא ביידן ירוץ ב-2024 מכיוון שהאומה "מתפרקת לחלוטין".
לאחר שהטיימס בילה את רוב שנת 2020 בהגנה וסיוע לסיכויי ביידן ב-2020 להביס את דונלד טראמפ, העיתון פרסם עתה אזהרה נוקבת לגבי "גילו של ביידן ויכולתו לנצח את המאבק מול הנשיא לשעבר דונלד ג'יי טראמפ בפעם השנייה".
זקנה, חוסר התרגשות, "חרטה וחרדה", כך העיתון תיאר את חששות הדמוקרטים מהתמודדות שתיעשה הפעם עם רקורד כושל.
ה"טיימס" הצביע על אינפלציה גבוהה, מחירי דלק גבוהים, פשיעה גבוהה, והפסדים מרובים במלחמות התרבות, כמו תבוסות בנושאי הפלות והצעות השמאל הקיצוני שבלמו את חבילת ה-Build Back Better.
זאת מבלימ להזכיר את ההתקפלות באפגניסטן.
"ראיונות עם כמעט 50 פקידים דמוקרטים, ממנהיגי מחוזות ועד חברי קונגרס, כמו גם עם מצביעים מאוכזבים שתמכו במר ביידן ב-2020, חשפו מפלגה המודאגת מהכוח המתגבר של הרפובליקנים ושהינה פסימית בצורה יוצאת דופן לגבי הדרך קדימה".
"כאשר האתגרים העומדים בפני האומה מתגברים ומצביעי הבסיס העייפים מראים התלהבות נמוכה, הדמוקרטים בפגישות האיגודים, בחדרים האחוריים של גבעת הקפיטול, ובמפגשי המפלגה מחוף לחוף, דואגים לגבי מנהיגותו גילו ויכולתו של ביידן".
חבר הוועדה הלאומית הדמוקרטית, סטיב סימונידיס, אמר ל"טיימס" שהאומה לא בכיוון הנכון וכתוצאה מכך, ביידן לא צריך להתמודד ב-2024.
"להגיד שהמדינה שלנו בדרך הנכונה זה רחוק באופן בוטה מהמציאות", אמר סימונדיס.
"[ביידן] צריך להכריז על כוונתו לא להיבחר מחדש".
מועמדת דמוקרטית לקונגרס מסרה ל"טיימס" שהדמוקרטים המומים מהכיוון אליו צועדת המדינה.
היא גם ציינה את חוסר ההתלהבות של הדמוקרטים לקראת בחירות אמצע הקדנציה של 2022, כשהרפובליקנים צפויים לזכות בבית הנבחרים.
"הדמוקרטים אומרים, 'מה לעזאזל קורה?'", אמרה ג'סמין קרוקט.
"המדינה שלנו מתפרקת לחלוטין. ולכן אני חושבת שחסרה לנו ההתרגשות לפעול".
ובכל זאת, אין הסכמה בין הדמוקרטים לגבי מי יחליף את ביידן כמנהיג המפלגה הדמוקרטית.
ה"טיימס" הציף שמות רבים, ובכל זאת כל אדם שהוצע הפסיד לביידן בפריימריז הדמוקרטים ב-2020.
ביידן הבטיח כי יתמודד ב-2024, אולי משום שאם לא יעשה זאת, יחליש את ההון הפוליטי שלו.
נכון לעתה, רק 73 אחוז מהדמוקרטים מאשרים את ביצועי העבודה של ביידן.
ורק 48% מהדמוקרטים רוצים שיתמודד ב-2024, על פי סקר שצוטט לאחרונה על ידי ה"טיימס".