שר הסביבה והמשאבים הטבעיים של הרפובליקה הדומיניקנית נורה למוות בתוך משרדו על ידי חבר ילדות שלו. כך פורסם ביום שני על ידי משרד הנשיא.
אורלנדו חורחה מרה (צילום: AP)
אורלנדו חורחה מרה, נורה מספר פעמים על ידי חברו פאוסטו מיגל דה ז'סוס קרוז דה לה מוטה, שהודה בפשע בפני כומר בכנסייה מקומית. על פי הדיווחים של הרשויות, קרוז בן ה-56 גם מסר את האקדח איתו ביצע את הרצח לכומר.
רשויות אכיפת החוק איתרו את קרוז כאשר היה בתוך הכנסייה, והוא הבטיח להסגיר את עצמו לידי הרשויות אם הם יבטיחו שחייו יינצלו.
שוטרים חמושים פרצו אל תוך בית התפילה, ועצרו את קרוז. כאשר כוחות הביטחון לקחו אותו מחוץ למבנה, אחד מעוברי האורח צעק לעברו: "הרגת אדם טוב! רוצח!".
גרומים רשמיים לא מסרו מהו המניע לרצח, אך משפחתו של חורחה כבר הציעה את סליחתם. הם הוסיפו כי קרוז היה חברו הקרוב של חורחה מאז ילדותו. "המשפחתה שלנו סולחת לאדם שעשה את זה. אחת המורשת הגדולה ביותר של אורלנדו הייתה לא לשמור טינה".
משפחתו של השר היא בעלת השפעה גדולה בחוגים הפוליטיים של הרפובליקה הדומיניקנית. חורחה היה בנו של הנשיא לשעבר, סלבדור חורחה בלנקו, ואחותו היא סגנית שר בממשלה של הנשיא המכהן, לואיס אבינדר. כמו כן, בנו של חורחה הוא מחוקק במפלגה 'המהפכה המודרנית', שחורחה עצמו הוא המייסד שלה.