נערה בת 15 נחטפה במשחק ה-NBA של דאלאס מאבריקס, נלקחה למלון באוקלהומה, שם סרסרו בה במשך ימים ארוכים כאשר משפחתה אומרת שה-NBA, וקבוצת דאלאס מאבריקס ואפילו המשטרה המקומית לא עשו דבר כדי לעזור, לבסוף ההורים הצליחו לחלץ אותה בעצמם באמצעות חברת חקירה פרטית לאחר שהמשטרה סירבה לעזור להם - אך בתם כבר עברה בשלב זה התעללות מינית איומה בעוד המשטרה לא עושה דבר.
המשפחה טוענת כי הנערה חולצה רק לאחר שבני משפחתה פתחו בחקירה משלהם וגילו תמונות עירום שלה באינטרנט, שם היא נרשמה למכירה. הילדה בת ה-15 נעלמה במהלך משחק הבית של דאלאס מאבריקס ב-8 באפריל מול קבוצת הפורטלנד טריילבלייזרס, משחק אליו הלכה הילדה עם אביה.
בסופו של דבר היא עזבה את הכיסא שלה בסביבות המחצית כדי להשתמש בשירותים אך לא חזרה.
מאוחר יותר היא נצפתה בצילומי מעקב שהוצאו מאצטדיון האמריקן איירליינס על ידי אדם שחור, שעל פי הדיווחים הצליח להיכנס למקום באמצעות כרטיס מזויף. אבי הילדה דיווח על היעדרותה לשוטרי דאלאס אך נאמר לו ללכת הביתה ולמסור את הדיווח למחלקה המקומית שלו בצפון ריצ'לנד הילס.
כשהתקשר למשטרה בחזרה לביתו, נאמר לו שהם לא יכולים לעשות שום דבר בנידון, כי התקרית התרחשה מחוץ לתחום השיפוט שלהם, בדאלאס.
המשפחה הגישה דו"חות נעדרים וסירבה לוותר על החיפוש כאשר לדברי עורך דינם, המשפחה עשתה ניסיונות חוזרים ונשנים ליצור קשר עם משטרת דאלאס בנוגע לחיפוש אחר בתם הנעדרת, אך הרשויות סירבו לפעול.
"עד שמשחק המאבריקס הסתיים, בתו לא נמצאה, והאב קיבל הוראה מהרשויות שעליו לחזור לביתו", אמר עורך הדין של המשפחה, זקה פורטנברי.
"במשך הימים הבאים, המשפחה התקשרה שוב ושוב למשטרת דאלאס כדי לסייע באיתור בתם", אך פורטנברי אומר כי "משטרת דאלאס מעולם לא החלה בחקירה ולא עשתה מאמצים כלשהם לאתר את הנערה המתבגרת".
כל אותו זמן, הבחורה הנעדרת זכתה להתעלמות רבה מהתקשורת, במיוחד תקשורת הספורט, שלמעשה לא הקדישה תשומת לב לסיפור.
ה-NBA, שמוציא הצהרות על מטרות פוליטיות שמאלניות על בסיס קבוע מאוד, שתק על הילדה הנעדרת והדאלאס מאבריקס והוציא הצהרה מינימלית באיחולי החקירה בהצלחה.
ההורים שהיו לא מרוצים מחוסר התגובה המתמשך שקיבלו מהמשטרה, מה-NBA ומקבוצת הכדורסל החלו לעבוד עם צוות חוקרים עצמאי מיוסטון שמתמחה בזיהוי והורדת רשתות סחר בבני אדם. החוקרים הצליחו להשתמש בטכנולוגיית זיהוי פנים ובחיפושי תמונות הפוכים כדי לאתר פרסומת עם תמונה עירום של הילדה בת ה-15 באינטרנט, שם היא נמכרה לשם סקס.
המודעה זוהתה חזרה למלון באוקלהומה סיטי והמשטרה ערכה בסופו של דבר פשיטה על המקום בו הנערה הצעירה חולצה ב-18 באפריל - בהיותה במלון היא עברה התעללות מינית איומה. למרבה הפלא, בעוד שלמשטרה היה מידע על הבנות במשך יותר משבוע, נראה כי לא היתה התקדמות בתיק.
המשפחה מאשימה כי המשטרה לא עשתה שום מאמץ בעוד החוקרים הפרטיים הצליחו לחלץ אותה בתוך 24 שעות.
בעוד שהילדה למרבה המזל הוחזרה למשפחתה, עורך הדין זקי פורטנברי אומר כי הם ינהלו תביעות נגד גורמים שונים "על רשלנותם" ויש השערות כי קבוצת הדאלאס מאבריקס ואצטדיון אמריקן איירליינס ייכללו בכל התדיינות משפטית עתידית.
"היא נעלמה בסך הכל 11 ימים", אומר פורטנברי.
"[הארגונים האלה] מודעים לכך שאנו מנהלים תביעות נגדם בגין רשלנותם ועילות אחרות".
בסך הכל 8 אנשים, כולל הגבר השחור שהילדה נצפתה עימו עוזב את הזירה, נעצרו והואשמו בפשעים הקשורים לחטיפה ולאחר מכן סחר מיני והתעללות.
השמות והאישומים שלהם מפורטים להלן:
קנת נלסון - סחר בבני אדם / הפצת פורנו ילדים
סטיבן היל - אונס מדרגה שנייה
שרה הייז - סחר בבני אדם / הפצת פורנו ילדים
קארן גונזלס - סחר בבני אדם / הפצת פורנו ילדים
תאליה גיבסון - פשע
סניה אלכסנדר - פשע
מליסה וילר - שוד
שובון גיבסון - סרסור