נשיא סרביה, אלכסנדר ווצ'יץ', אמר ש"הקרביים שלו מתהפכים" כשהוא שומע מדינות מערביות מדברות על הכבוד שלהן לשלמות הטריטוריאלית של אוקראינה, ובמקביל הן מתעקשות על עצמאות אזור ההפרידה הסרבי בקוסובו, המוכר בידי מספר מדינות כ'קוסבו', שהיתה בעבר חלק מסרביה.
במהלך שידור יום ראשון ב-Prva TV, ווצ'יץ' טען שאין עקרונות בפוליטיקה הבינלאומית המודרנית והאשים את המערב במוסר כפול ובצביעות בכל הנוגע לסכסוכים באוקראינה ובקוסובו.
בלגרד אינה מכירה בהכרזת העצמאות העצמית של קוסובו משנת 2008 ורואה בשטח מחוז סרבי.
כמעט 100 מדינות, כולל ארה"ב אך לא רוסיה, הכירו בעצמאות האזור.
"הקרביים שלי מתהפכים כשאני שומע על העקרונות והכבוד לשלמות טריטוריאלית. הם (מדינות המערב) מבקשות מאיתנו לכבד את היושרה של מישהו, אבל מה עם שלנו?" אמר ווצ'יץ'.
מכיוון שה-G7 התחייב שלעולם לא יסכים להפרת השלמות הטריטוריאלית של אוקראינה, ממשלת סרביה תמשיך להתעקש על אותו עיקרון עבור ארצה, טען ווצ'יץ'.
"כשסרביה תוותר על היושרה שלה, זה יכול לקרות רק עם אקדח למצח, ולא לנו אלא לילדים שלנו", הדגיש.
המנהיג הסרבי גם שאל מדוע, אם רוסיה מבצעת פשעים איומים באוקראינה, נאט"ו לא מפציץ אותה כפי שעשה ביוגוסלביה לשעבר ב-1999?.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר בחודש שעבר כי המהלך של מוסקבה להכיר ברפובליקות המתפרקות של דונייצק ולוגנסק מבוסס על התקדים של קוסובו.
רוסיה תקפה את אוקראינה בסוף פברואר, בעקבות כישלונה של אוקראינה ביישום תנאי הסכמי מינסק, שנחתם לראשונה ב-2014.
הקרמלין דרש מאוקראינה להכריז על עצמה רשמית כמדינה ניטרלית שלעולם לא תצטרף לגוש הצבאי של נאט"ו בראשות ארה"ב.
קייב מתעקשת שהמתקפה הרוסית נבעה בלא התגרות קודמת והכחישה את הטענות שהיא מתכננת לכבוש מחדש את שתי הרפובליקות המזרחיות שהקימה רוסיה בכוח.
בלגרד נקטה עמדה ניטרלית ביחס לסכסוך, כאשר ווצ'יץ' נשבע להעניש את הסרבים אם ינסו להילחם משני הצדדים.