שני נערים מאיווה שנעצרו בשנה שעברה בחשד לרצח האכזרי של מורתם יועמדו לדין כבגירים ולא כקטינים, כך נקבע מוקדם יותר השבוע ע"י בית המשפט במדינה.
שני החשודים ברצח המורה, וילארד מילר (מימין) וג'רמי גודייל (צילום: AP)
כזכור, דיווחנו על הפרשה הקשה בתחילת חודש נובמבר האחרון, כאשר רשויות החוק בעיר פיירפילד - כ-150 ק"מ דרום-מזרחית לבירת איווה, דה מוין - הודיעו ששני נערים בני 16 נעצרו בחשד לרצח של נוהמה גרבר, מורה לספרדית בתיכון המקומי.
בשל גילם של הנערים הוחלט תחילה שלא לפרסם את שמותיהם, אולם בהמשך בית המשפט אישר לפרסם את זהותם: וילארד מילר וג'רמי גודייל.
כאמור, אתמול (חמישי) התקיים דיון נוסף בתיק הרצח, במהלכו נקבע שמילר - החשוד המרכזי אשר מואשם ברצח מדרגה ראשונה - יועמד לדין כבגיר. כמו כן, גודייל - שמואשם בסיוע לרצח וכבר הספיק לחגוג את יום הולדתו ה-17 מאז מעצרו - יועמדו לדין אף הוא כבגיר.
המורה שנרצחה, נוהמה גרבר, לצד תמונת החשודים לאחר מעצרם בשנה שעברה (צילום: משרד השריף במחוז ג'פרסון / פייסבוק)
במהלך הדיון, השופט שון שאוורס הסביר שהחליט לאפשר את העמתדם לדין כבגירים כדי לוודא שהם יקבלו מאסר ממושך: "למערכת המשפט לא יהיה מספיק זמן לשקם את הנאשמים אם הם יוכנסו לבית כלא לקטינים", אמר והוסיף כי במידה שיורשע ברצח כקטין, לא ניתן לגזור עליו עונש מאסר מעבר לחצי שנה לאחר יום הולדתו ה-19 (כלומר, פחות משלוש שנים מאחורי סורג ובריח).
כאמור, גרבר בת ה-66 עבדה כמורה לספרדית בתיכון המקומי, ובני משפחתה דיווחו עליה כנעדרת ב-2 בנובמבר. גופתה אותרה למחרת בפארק בעיר, וכבר באותו הערב החוקרים מצאו ראיות רבות המצביעות על כך ששני הנערים תכננו את הרצח מראש, לרבות התכתבויות ברשתות החברתיות שבהן הם דיברו על צורת הרצח ודרכים להעלים את הגופה.
בכתב האישום אף נטען כי שני החשודים עקבו אחר גרבר במשך תקופה ממושכת, ארבו לה ביום הרצח וגררו את גופתה ליער הסמוך לפארק. לאחר מכן הם חזרו לזירת הרצח במטרה להחביא את הגופה בצורה טובה יותר.
על אף שהחוקרים הצליחו לשחזר את מעשיהם של הנערים ביממה שקדמה לרצח, עד כה הם לא מצליחים לייחס מניע לתקרית המזעזעת.