הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה

בתום מצוד נרחב: נלכד מתנקש של המאפיה שנמלט בפלורידה

שבוע ימים לאחר שנעלם מהוסטל שיקומי באזור אורלנדו, בשירות המרשלים הודיעו רשמית כי הצליחו לעצור את דומיניק טדאו באזור מיאמי-דייד. טרם נחשפו הנסיבות שהובילו ללכידתו. בכיר בשירות המרשלים: "שיתוף הפעולה עם גורמי אכיפת חוק הוביל לתפיסתו המהירה של מר טדאו"
04.04.2022 19:00
סוכנויות הידיעות

אנשי שירות המרשלים בדרום פלורידה הצליחו לאתר ולעצור את דומיניק טדאו בן ה-64, מתנקש של המאפיה בניו יורק שברח מהוסטל שיקומי בשבוע שעבר.

 

טדאו לאחר מעצרו בשנות השמונים

 

לפי הודעת שירות המרשלים, טדאו נלכד היום (שני) בעיר הילאה שבמחוז מיאמי-דייד, אך לא נמסרו פרטים בנוגע לנסיבות שהובילו למעצרו.

כזכור, ביום שישי האחרון לשכת בתי הכלא הפדרלית, ה-BOP, הודיעה שטדאו נעלם ימים ספורים קודם לכן - ביום שני ה-28 במרץ - מהוסטל לשיקום אסירים משוחררים באזור פלורידה.

 

 

כפי שדיווחנו בשבוע שעבר, לטדאו קשרים רבים לארגוני פשיעה בעיר רוצ'סטר שבצפון מדינת ניו יורק, והוא מרצה עונש מאסר בפועל מאז 1992 - אז הודה בשורת עבירות חמורות, לרבות שלושה מקרי רצח בתחילת שנות ה-80, ושני ניסיונות רצח נוספים.

 

תמונתו של טדאו שהופצה לאחר בריחתו בשבוע שעבר
Subscribe button
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
Phone

 

למעשה, טדאו שהה בכלא הפדרלי באזור אורלנדו עד חודש פברואר האחרון. לפי לשכת בתי הכלא הפדרלית, לפני כחודש וחצי הוא הועבר להוסטל השיקומי, שם היה אמור לשהות עד פברואר 2023 (ולאחר מכן להשתחרר לחופשי).

בעדכון שנמסר הבוקר הוסבר כי טדאו לא "ברח" מההוסטל, אלא ניצל את העובדה שקיבל אישור לעבור סדרת בדיקות במרפאה מקומית על מנת להיעלם.

בשנה שעברה טדאו פנה לבית המשפט הפדרלי וביקש להשתחרר מהכלא בעקבות משבר הקורונה. במסמכים שהגיש בזמנו הוא טען שהוא סובל מהשמנת יתר ולחץ דם גבוה, שתי מחלות שעלולות לסכן את חייו במידה שיידבק בנגיף. התביעה התנגדה לבקשה זו וטענה שמסמכים רפואיים מוכיחים שטדאו אינו סובל מבעיות בריאותיות כלשהן. בסופו של דבר ביהמ"ש בחר לדחות את בקשתו.

לאחר שנעלם בשבוע שעבר, רשויות החוק מסרו שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה. בשנת 1987, עוד לפני הרשעתו, טדאו שוחרר בערבות ונעלם. הוא אותר רק כעבור שנתיים, כאשר התקבל מידע אנונימי לפיו הוא מתכנן להיפגש עם אחיו בעיר קליבלנד שבאוהיו.

 

טדאו לאחר מעצרו בשנות השמונים

 

כאמור, בשירות המרשלים סירבו לומר כיצד הגיעו אל טדאו, אך כן נמסר שמעצרו התאפשר "בזכות שיתוף פעולה עם התביעה הפדרלית במרכז ודרום פלורידה, כמו גם מספר גופי אכיפת חוק נוספים".

"שיתוף הפעולה בין הסוכנים שלנו לבין גופי אכיפת החוק באזור הוביל לתפיסתו המהירה של מר טדאו", אמר ביל ברגר, בכיר בשירות המרשלים בפלורידה.

Back To Top
Hebrew News - בתום מצוד נרחב: נלכד מתנקש של המאפיה שנמלט בפלורידה