כוחות צבא רוסיה החלו לסגת מאתר הגרעין בצ'רנוביל, אוקראינה, לאחר שכבשו את המקום ביום הראשון לפלישה - כך על פי גורם רשמי מהפנטגון.
(צילום: AP)
על פי דיווח בעיתון 'קייב אינדפנדט', פקיד מהפנטגון אמר כי "צ'רנוביל היא אזור שבו הרוסים משנים את מיקום החיילים שלהם - עוזבים, מתרחקים מהמתקן, ועוברים לבלארוס". עוד הוסיף: "אנחנו חושבים שהם עוזבים, אבל אני לא יכול להגיד לך שכולם הלכו".
הדיווחים הללו מגיעים יממה לאחר שגורמים רשמיים במוסקבה הודיעו כי רוסיה החליטה "לצמצם באופן יסודי את הפעילות הצבאית שלה לכיוון קייב וצ'רניהיב", זאת כדי "להגביר את האמון ההדדי וליצור תנאים למשא ומתן נוסף".
במקביל, המטה הכללי האוקראיני מסר בהצהרה כי הם חוזים בתנועה צבאית רוסית בבלארוס, "כנראהל צורך ארגון מחדש של יחידות, כמו גם יצירת מילואים לחידוש ההפסדים בכוח אדם, נשק וציוד של קבוצות הפועלות באוקראינה".
אתמול, רביעי, משרד ההגנה הבריטי מסר עדכון מודיעיני, לפיו כמה יחידות רוסיות חזרו לבלארוס לאחר שספגו אבדות קשות בשדה הקרב באוקראינה. עם זאת, רוסיה "ככל הנראה תמשיך לפצות על יכולת התמרון הקרקעי המופחת שלה באמצעות תקיפות ארטילריה המונית וטילים", נמסר.
(צילום: AP)
כזכור, הכוחות הרוסים כבשו את המתקן, שבו עדיין יש פסולת רדיואקטיבית, ב-24 בפברואר. עשרה ימים לאחר מכן, הצבא הרוסי הגיע גם לזפוריז'יה, המפעל הגרעיני הגדול ביותר באירופה - והפעיל אזעקה גדולה כאשר ההפגזה הרוסית הציתה שריפה במתקן.
לפי דוברת משרד החוץ הרוסי, מריה זגרובה, רוסיה הגנה על המפגעלים הגרעיניים הללו. "דיווחנו שוב ושוב לציבור הבינלאומי, שהצבא הרוסי לקח תחת חסותו את תחנות הכוח הגרעיניות הללו במטרה מפורשת למנוע התקפות טרור", אמר.
במקביל, סגנית ר"מ אוקראינה, איריאנה ורשצ'קוב, מסרה לרוסים את הדרישה לצאת מצ'רנוביל, זאת על רקע חשש להתפוצצות תחמושת במקום. "אנו דורשים ממועצת הביטחון של האו"ם לנקוט מיידית באמצעים לפירוז אזור צ'רנוביל ולהציב שם משימה מיוחדת של האו"ם כדי למנוע את הסיכון לקטסטרופה גרעינית", אמרה.
ביום רביעי, ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי, נסע לאוקראינה כדי לספק "סיוע טכני דחוף" כדי למנוע את הסיכון לתאונה במתקני הגרעין, כאשר עוד מתחילת הלחימה הסוכנות הביעה דאגה כבדה לבטיחות המפעלים.