היועץ הרפואי הראשי של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י, לא רצה להפנות אצבע מאשימה כלפי סין וחוסר השקיפות שלה לגבי מקור התפרצות הקורונה, ולמרות הראיות, הוא טען שהממשלה הקומוניסטית לא "בהכרח מחפה על דברים".
(צילום: AP)
במהלך ראיון שהעניק לרשת BBC, פאוצ'י נשאל מה דעתו על כך שממשלת סין "מונעת" מחוקרי ארגון הבריאות העולמי, ה-WHO, "לראות פרטים מרכזיים ולדבר עם אנשי מפתח", במטרה לנסות להבין את מקור התפרצות הנגיף.
הד"ר, אשר אחראי על המאבק הלאומי בקורונה, סירב למתוח ביקורת על המפלגה הקומוניסטית ואמר: "אני לא רוצה ליצור או להזכיר הערות מזלזלות על זה".
"הסינים הם מאוד סגורים, באופן כזה שהם מאוד מסוייגים, במיוחד כאשר יש לך מחלה שמתפתחת בארץ שלהם, הם הופכים להיות חשאיים ביותר, למרות שאין סיבה להיות חשאי", אמר פאוצ'י. "אני חושב שהם היו מאוד מודאגים, ואולי אף נבוכים, מכך שהנגיף התפתח מהמדינה שלהם. אבל אין בזה שום דבר רע".
לאחר מכן, הד"ר טען שסין לא "בהכרח" מחפה על מידע קריטי. "אז כאשר הם רואים משהו מתפתח במדינה שלהם, יש להם רפלקס טבעי של לא להיות מאוד פתוחים ושקופים, וזה לא בהכרח לכסות על דברים".
מסמכים חדשים שפורסמו החודש ברשת 'פוקס ניוז', הראו כי גורמים רשמיים בארצות היו מודעים לכך שסין מסתירה מידע חשוב על הנגיף, עוד לפני שהתפרצה המגפה. על פי החשיפה, הסוכנות בראשה עומד פאוצ'י, ה-NIH, "הסתירה מידע על כישלונה של סין לספק נתונים חיוניים על הקורונה".
סימן השאלה הגדול ביותר נותר האם נגיף הקורונה דלף ממעבדה, או מקורו בשוק מאכלי ים. מחקרים רבים פורסמו וצידדו לטובת כל אחת מהאפשרויות. אך אם בתחילת המגפה התיאוריה הראשונה נחשבה עבור הרוב המוחלט כקונספירציה - כעת היא תופסת יותר תאוצה עם חשיפת ראיות רבות.
בחודש שעבר, למשל, מקורות אמרו לעיתון הבריטי 'הטלגרף', כי "ההשקפה הרשמית" בהנהגת בריטניה היא שהנגיף אכן זלג מהמעבדה בווהאן, אם כי פקידים מביעים את הדעה הזו רק באופן פרטי.
"הרבה אנשים כמוני חושבים שזה הסביר ביותר", אמר הפקיד לגבי התיאוריה. "אני חושב שהגישות השתנו מעט. תיאוריית ההעברה מבלי חיים פשוט לא הגיונית… אבל יש דאגה עצומה מפרסום הדבר בציבור, ומאחורי דלתיים סגורות רוב האנשים חושבים שזו דליפת מעבדה".