שני סנאטורים רפובליקנים השמיעו ביום שני את זעקתם אל מול הסנאט, בעודם שוב חושפים קשרים פיננסיים בין האנטר, בנו של הנשיא ג'ו ביידן, לבין ממשלת סין.
ג'ו ביידן ובנו, האנטר (צילום: Getty Images)
"במהלך החקירה שלנו על האופן שבו האנטר ביידן השתמש בעמדתו ובשמו של אביו כדי להעשיר את עצמו ואת משפחתו, העיתונות הלא ישרה פרסמה אינספור סיפורים שדיווחו על האשמות כוזבות מצד הדמוקרטים, לפיהם אנו מפיצים דיסאינפורמציה רוסית", אמרו הסנאטורים צ'אק גרסלי ורון ג'ונסון.
"ברגע שהוצאנו את הדוחות שלנו מספטמבר ונובמבר 2020, שהתבססו כמעט אך ורק על מסמכים וראיונות שמקורם בארה"ב עם אזרחי ארה"ב - התקשורת התעלמה מכך במידה רבה. כשהם כן כתבו על זה כתבה, הם הצהירו שהדיווחים שלנו לא חשפו שום דבר חדש. כיסוי תקשורתי קלאסי".
ג'ונסון הסביר לסנאט כי ניסיון ההתעלמות וההדחקה של התקשורת "לא הרתיעה אותנו".
"לכן, אנחנו מציגים ראיות נוספות היום ובמהלך הימים הקורבים", אמר. "לדוגמא, זו הפעם הראשונה שהמסמך הזה מתפרסם, מה שמראה שכסף מ-CEFC, שהוא למעשה זרוע של ממשלת סין - הלך ישירות להאנטר ביידן".
על פי המסמך שהציגו הסנאטורים, חברת האנרגיה הסינית (CEFC) הנשלטת על ידי המפלגה הקומוניסטית, שילמה ל'וולס פארגו שירותי סליקה' 100,000 דולר עם "אשראי נוסף" שעברו ל-Owasco, החברה של האנטר ביידן.
לדבריהם, "CEFC פעל במסווה של חברה פרטית אבל היה לכל דבר ועניין זרוע של הממשלה הסינית", אמר גרסלי. "האנטר ביידן וג'יימס ביידן שימשו ככלי המושלם שבאמצעותו הממשלה הקומוניסטית יכולה להשתחרר כאן בארה"ב באמצעות CEFC ושלוחותיה".
השניים אמרו שבימים הקרובים הם יחשפו מסמכים חדשים המוכיחים את הקשרים בין ביידן הבן לממשלת סין. "די קשה להכחיש ולטאטא רישומי בנק כמו הראיה הזו. הדיווחים שלנו היו מלאים בראיות שלא ניתן להפריך, כמו זו. ובכל זאת, התקשורת קברה את הפרטים האלה, בניסיון להסתיר אותם מהעם האמריקני".
עוד בעבר, בדוח לסנאט משנת 2020, גרסלי וג'ונסון קשרו את האנטר ביידן לאוליגרכים סינים - כולל מקרה שבו בנו של הנשיא פתח לכאורה "חשבון בנק שמימן מסע הוצאות עולמי של 100,000 דולר", עבור אחיו של סגן הנשיא לשעבר, ג'יימס ביידן, ואשתו שרה.
כזכור, ה'ניו יורק טיימס' אישר ממש לאחרונה את הדיווח המקורי שהופץ במסע הבחירות לנשיאות 2020, לפיו המידע שנמצא על האנטר ביידן ממחשבו האישי - הוא אמיתי. באותה תקופה, כלי התקשורת המיינסטרים שללו את העניין ואף התעלמו ממנו.
במשך כמעט שניים, ממשל ביידן טוען שפרשת המחשב הנייד של האנטר ביידן הוא חלק ממסע דיסאונפורמציה רוסי, ומזכירת העיתונות של הבית הלבן, ג'ן סאקי, התחמקה בכל פעם שנשאלה על ידי העיתונאים על הסיפור.
יש לציין כי סקר שנערך זמן קצר לאחר הבחירות לנשיאות, מצא כי 17% ממצביעיו של ביידן לא היו שמים את שמו בקלפי אם היו יודעים על תכולת המחשב של בנו.