שגריר סין ברוסיה קרא לאנשי עסקים סינים במוסקבה להרחיב את מפעליהם ולמנף את המשבר באוקראינה, שכן סנקציות בינלאומיות חמורות פגעו בכלכלת רוסיה בעקבות הפלישה. השגריר ג'אנג האנהוי דחק באנשי עסקים סינים במוסקבה לעשות שימוש טוב במלחמת רוסיה-אוקראינה הנוכחית כאשר נפגש עם נציגים מוקדם יותר השבוע.
לפי פוסט מה-21 במרץ במדיה החברתית של האגודה הרוסית לקידום תרבות קונפוציוס, השגריר אמר לראשי עסקים לא לבזבז זמן ו"למלא את החלל" בכלכלה הרוסית. "המצב הבינלאומי הנוכחי מורכב. ארגונים גדולים מתמודדים עם אתגרים גדולים או אפילו שיבושים בשרשרת התשלומים והאספקה", אמר.
בתגובה לשאלה על דברי השגריר, דובר משרד החוץ הסיני, וואנג וונבין, אמר במהלך תדרוך יומי בבייג'ין ב-22 במרץ כי שני הצדדים נמצאים זה מכבר ב"שיתוף פעולה כלכלי וסחר רגיל", מבלי להזכיר את הפגישה במוסקבה. בניסיון לכפות קץ למשבר באוקראינה, המערב דחף לבודד את רוסיה מהמערכת הכלכלית והפיננסית העולמית, כולל ניתוק מספר בנקים רוסים מ-SWIFT, מערכת התשלומים הבינלאומית העיקרית.
עם זאת, נותרו החששות שסין תסייע לכלכלה הרוסית שנפגעה בסנקציות. למרות השאיפה להציג עמדה ניטרלית בתוך הסכסוך בין רוסיה למערב, בייג'ין נתפסת כמי שתומכת בשתיקה במוסקבה וכמי שנשבעה לסחור עם רוסיה כרגיל.
בנקים רוסים עברו ל-UnionPay בבעלות המדינה הסינית כחלופה לויזה ומאסטרקארד, שהודיעו על השעיית שירותי כרטיסי האשראי לבנקים הרוסיים בתחילת מרץ. עם זאת, אנליסטים בחברת המחקר Gavekal Dragonomics אמרו מוקדם יותר החודש שסין לא תציל את רוסיה.
"למרות שממשלת סין כנראה רוצה לסייע לרוסיה, היא לא יכולה להגן על החברות שלה מהעונשים העלולים להיות מיושמים על הפרת סנקציות", כתבו האנליסטים.
"רוב המוסדות הגדולים בסין לא מוכנים לקחת את הסיכון מול סנקציות של ארה"ב", אמר ל"וושינגטון פוסט" מרטין צ'ורזמפה, עמית מחקר במכון החשיבה פיטרסון לכלכלה בינלאומית, "ולכן כל ביטול סנקציות עשוי להתבצע על ידי מוסדות קטנים יותר שיש להם פחות מה להפסיד".
ארצות הברית ומדינות רבות באיחוד האירופי הטילו סנקציות חסרות תקדים על רוסיה, כולל איסור על נפט וגז רוסיים על ידי וושינגטון, מה שעלול להגביר עוד יותר את נוכחותן של ענקיות האנרגיה הרוסיות בסין. בייג'ין גם הודיעה על הסרת מגבלות היבוא על חיטה רוסית, שעות ספורות לאחר שמוסקבה פתחה במלחמה באוקראינה ב-24 בפברואר. בשיחת וידאו בת שעתיים עם מנהיג סין שי ג'ינפינג ב-18 במרץ, הנשיא האמריקני ג'ו ביידן הזהיר את בייג'ין מפני "השלכות" לא מוגדרות אם היא תספק תמיכה מהותית לרוסיה. מזכירת העיתונות של הבית הלבן, ג'ן פסקי, אמרה בתדרוך עיתונאים ב-7 במרץ כי מוסקבה לא יכולה למלא את השפעת הסנקציות המערביות על ידי הסתמכות על סין.
"זה פשוט לא אפשרי," היא אמרה. "ראינו גם את סין מקיימת את הסנקציות שהופעלו".