ג'ו רוגן יצא במתקפה חריפה על תקשורת המיינסטרים ורשתות המדיה החברתיות, בטענה להסתרת מידע "שלא נוח להם", כמו הסרת סרטון של הנשיא לשעבר והתעלמות כמעט מוחלטת על פרשת המחשב הנייד של האנטר ביידן, בנו של הנשיא, אשר התפוצצה במהלך המרוץ לנשיאות 2020.
ג'ו רוגן (צילום: Getty Images)
בפרק הפודקאסט האחרון שלו, רוגן דיבר על הצנזורה הכבדה של כלי התקשורת והרשתות החברתיות, בהתייחסותו להסרת ראיון של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ מיוטיוב.
"הם יוצרים תקדים, והתקדים הזה הוא שאתה מסיר מידע שגורם לך לאי נוחות, מסיר דיונים שבהם יש לאנשים נקודות מבט שאתה לא מסכים איתן, ואתה חושב שאתה הצודק. אז אתה חושב שאתה צריך לעצור את נקודות המבט האלה. זו לא הדרך לעשות את זה – וזו אף פעם לא הייתה", אמר רוגן.
"זה תקדים מסוכן, כי אז כאשר הם משיגים יותר כוח – בין אם אלו חברות מדיה, הממשלה או מי שזה לא יהיה – הם זוכים לבסס נרטיב, ואולי הנרטיב הזה הוא לא כנה. זו בעיה אמיתית. כי הדרך היחידה לגלות מה אמיתי ומה לא, היא לתת לאנשים לדבר", המשיך.
לאחר מכן, מנחה הפודקאסט אמר: "צריך לדבר על דברים. חייב לקיים תקשורת פתוחה, והדרך היחידה לגלות אם מישהו מלא בזבל, אם מישהו משקר או מונע מידע. אי אפשר להסתיר מידע, אתה לא יכול לעשות את זה רק בגלל שאתה חושב שהצד של הוא הנכון. זה לא טוב, זה לא תואם לחברה חופשית".
אז, רוגן התייחס לפרשת המחשב הנייד של האנטר ביידן, שזכה לסיקור בשבוע שעבר כאשר ה'ניו יורק טיימס' אימת, בשקט בשקט, שהודעות הדוא"ל שפורסו לראשונה על ידי ה'ניו יורק פוסט' בשנת 2020 – אומתו.
זאת לאחר שאנשי תקשורת המיינסטרים התעלמו מהסיפור, ודחו אותו בטענה שמדובר במזימה של אנשי ימין, ואף חלקם הציעו שזהו תוצר של מסע "דיסאינפורמציה רוסי".
"זו הבעיה שהייתה לי עם הכתבה של הניו יורק פוסט על האנטר ביידן. זה לא שאני תומך בטראמפ, אף פעם לא הצבעתי לו. בחיי לא הצבעתי לרפובליקנים. אבל אתם מסתכלים על מידע שהוא אמיתי, ואתם מסתירים אותו מאנשים בגלל שאתם לא אוהבים את התוצאה שעשויה להגיע מהמידע הזה. לא כך אנחנו אמורים לעשות דברים", אמר רוגן.
לא רק כלי התקשורת ניסו לטאטא את הסיפור של ביידן הבן, גם ענקיות המדיה כמו טוויטר ופייסבוק, שעשו מאמצים רבים די לדכא את השיתופים של הדיווח בפלטפורמות שלהן, תוך ציטוט של מדיניות אשר לפיה אין להפיץ חומר פרוץ.