מכיוון שאוסף לוחמי גרילה גרמו לרוסיה לשלם מחיר יקר על כל צעד באוקראינה, סקר חדש הראה שרוב חברי מפלגה פוליטית אחת באמריקה יפנו לכל מקום אחר אם תגיע מלחמה לאמריקה. 52% מהדמוקרטים אמרו שהם יברחו במקום להגן על המדינה שלהם, כך על פי סקר חדש של אוניברסיטת וויניפיאק.
40 אחוז מהדמוקרטים שנשאלו אמרו שהם יישארו להילחם, זה המספר הנמוך ביותר מבין כל הקבוצות שנסקרו. בסך הכל, 55 אחוז מהנסקרים אמרו שהם יישארו בעוד 38 אחוז אמרו שיעזבו.
הרפובליקנים ילחמו בכל מי שפולש לאמריקה, על פי הסקר, כאשר 68 אחוז מהם אמרו שהם יילחמו ורק 25 אחוז אמרו שהם יברחו.
בקרב העצמאים, 57 אחוז יישארו, ו-36 אחוז יברחו.
פרשנים מרובים ניסו למצוא משמעות עבור אמריקה בייסוריה הארוכים והאטיים שעוברת אוקראינה.
בטור שנכתב בניו יורק טיימס, דיוויד ברוקס אמר שהמלחמה באוקראינה הזכירה לרבים ברחבי העולם מהי פטריוטיות. "האוקראינים היו המדריכים ומעוררי ההשראה שלנו. הם היו הגברים והנשים הרגילים שעמדו בתור להשיג נשק כדי להגן על מולדתם. הם היו הגברת שאמרה לפולש רוסי לשים גרעיני חמניות בכיס שלו. הם היו אלפי האוקראינים שחיו בנוחות בחו"ל, שחזרו לארצם כדי להסתכן במוות כדי להגן על עמם ואורח חייהם", כתב.
הוא הוסיף שהמורשת המוסרית של מלחמת אוקראינה תהיה מתמשכת.
"סביר שהדברים יהיו אכזריים עוד יותר עבור האוקראינים. אבל הלהבה המוסרית שהם הציתו השבוע עלולה, בסופו של דבר, עדיין לבעור חזק", כתב.
במאמר ב-Washington Examiner, דן חנן כתב שהלחימה היא תזכורת לכך שהלאומיות היא כוח הרבה יותר חזק ממה שהליברלים רוצים להודות, תוך שהוא טוען ש"הלאומיות חזרה לאופנה".
"אוהבי חופש ודמוקרטים מטילים את משקלם מאחורי אומה שמתעקשת להיות ריבונית במקום להיכנס למערכת יחסים מעין תלותית עם שכנתה. הם מבינים, כפי שהאוקראינים עצמם הבינו זה מכבר, שהדברים שהם מעריכים, כולל עיתונים לא מצונזרים, זכויות אדם, שלטון החוק וחירות אישית, תלויים ביכולת לגייס ולפטר את המחוקקים שלך", כתב ברומזו לעיקרון היסוד של הלאומיות הליברלית.
"עד לפני שבועיים, זה היה רעיון מאוד לא אופנתי. לטעון לעליונות מדינת הלאום היה להזמין האשמות בגזענות", כתב והוסיף, "אנשים מתוחכמים האמינו בעולם שבו הגבולות יתמוססו בסופו של דבר וכולנו נהיה משפחה אחת מרובת תרבות מאושרת".
"ייסורי אוקראינה הזכירו לנו שהעיקרון הלאומי, הרעיון שהחופש והדמוקרטיה בטוחים ביותר ביחידות שבהן אנשים חשים פטריוטיות משותפת, עדיין שווה להילחם עבורו", כתב.
במאמר מה-Lassen County Times, המשרת את צפון מזרח קליפורניה, ג'ו רייגן הביא את המושגים האלה הביתה.
"עם כל מה שהתרחש במהלך הימים האחרונים, אשתי ואני מבינים פתאום כמה דבר פשוט כמו ארוחת ערב משפחתית יכול להיות בעל ערך לדמוקרטיה של אומה", כתב. "כאמריקאים, אנו אסירי תודה על כך שאנו חופשיים במידה רבה מאיומים חיצוניים על המשפחה שלנו ועל החירויות שלנו. עלינו לזכור שהעקרונות עליהם מגנים תושבי אוקראינה בחייהם כיום הם אותם עקרונות שדורות של אמריקאים נלחמו גם עבורם", כתב.
"המדינה שלנו, למרות כל ההבדלים, צריכה להתבונן בתמונות המגיעות מאוקראינה, ולשים לב שהחלוקה היחידה היא בין העומדים בהגנה על הדמוקרטיה לבין אלה שעומדים נגדה", כתב.
רייגן אמר שהמלחמה היא רגע לימוד לאלו שאוהבים את ארצם.
"תקוותי הכנה היא שהקורבנות שמקריבים תושבי אוקראינה נותנים לכולנו את האומץ המוסרי להתחייב מחדש לאידיאלים שאנו חולקים כאמריקאים ולשים בצד את הטיעונים הקטנוניים שלנו כדי למצוא דרך להראות למשפחות שלנו שאנחנו אוהבים אותם ואת המדינה שלנו", כתב.