מנכ"ל פייזר, אלברט בורלה, ניסה להתרחק מחיסוני mRNA ביום שישי, והציע שהוא פיתח את הטכנולוגיה "הנגדית" רק בלחץ עמיתים.
בשידור של Washington Post Live שכותרתו, "Moonshot: Inside Pfizer's Nine-Month Race to Make the Impossible Possible", שאל המארח ג'ונתון קאפהארט את בורלה מדוע פייזר החליטה להמשיך בחיסוני mRNA למרות שמדובר בטכנולוגיה מתפתחת.
"כשאתה ועמיתך ניסיתם להחליט באיזה מסלול ללכת: מסלול החיסון המסורתי או מסלול ה-mRNA. אתה כותב שזה 'הכי מנוגד לאינטואיציה' ללכת במסלול mrNA. ובכל זאת, הלכת בדרך הזו. תסביר למה", שאל קאפהארט.
בורלה הסביר שהחלטת ה-mRNA "היתה מנוגדת לאינטואיציה מכיוון שפייזר שלטה - או היתה בעלת ניסיון ומומחיות טובים מאוד עם מספר טכנולוגיות שיכולות לתת חיסון, כגון חיסוני חלבון, וטכנולוגיות רבות אחרות".
"mRNA הייתה טכנולוגיה, אבל היה לנו פחות ניסיון, רק שנתיים בעבודה על זה, ולמעשה, mRNA הייתה טכנולוגיה שמעולם לא סיפקה מוצר אחד עד אותו יום, לא חיסון, לא שום תרופה אחרת", הודה בורלה.
"אז זה היה מאוד מנוגד לאינטואיציה, והופתעתי כשהציעו לי שזו הדרך ללכת, ופקפקתי בכך", המשיך.
"ביקשתי מהם להצדיק, אבל הם היו מאוד מאוד משוכנעים שזו הדרך הנכונה ללכת".
"הם הרגישו ששנתיים של עבודה על mRNA מאז 2018 יחד עם BioNTech לפיתוח חיסון השפעת גרמו להם להאמין שהטכנולוגיה בשלה ואנחנו בנקודת הפתיחה של אספקת מוצר".
"אז הם שכנעו אותי. הלכתי לפי האינסטינקט שלי שהם יודעים מה הם אומרים. הם טובים מאוד, וקיבלנו את ההחלטה הקשה הזו באותה תקופה", הוסיף.
Albert Bourla CEO of Pfizer, on why mRNA vaccine was counterintuitive. "I was surprised when they suggested to me that this was the way to go, and I questioned it." pic.twitter.com/xs786HPTwb
— CensoredThinkerFitness (@CensoredThinker) March 11, 2022
בורלה גם הודה שלמרות שדחפה את טכנולוגיית ה-mRNA על הציבור, פייזר חשה שיש לה את "כל התכונות הנדרשות" כדי להילחם במגיפת ה-COVID.
במקום לקחת קרדיט על פיתוח טכנולוגיית ה-mRNA, נראה שבורלה מתרחק מההחלטה.
בורלה גם הציע שהחיסון הפך ללא יעיל בגלל הגרסה הקלה של Omicron, ואמר ש"חיסונים כל שנה מחדש" זו "המטרה הסופית".
"הרגשתי והבעתי את האמונה שעם זריקה שלישית, אנחנו צריכים להיות מסוגלים לקבל הגנה חיסונית שתימשך שנה, ואז אנחנו צריכים להיות מסוגלים לעבור לחיסון שנתי מחדש, שזו המטרה הסופית", אמר בורלה.
יש לציין, שנשיא חטיבת התרופות של באייר, סטפן אולריך, הודה בפסגת הבריאות העולמית בנובמבר שעבר שיש צורך במגיפה עולמית כדי לשכנע את אוכלוסיית העולם להגיש את עצמה לזריקות של טכנולוגיית mRNA.
"אני תמיד אוהב לומר: אם היינו חוקרים לפני שנתיים בציבור - 'האם הייתם מוכנים לקחת טיפול גנטי או תאי ולהזריק אותו לגוף שלכם?' - כנראה שהיה לנו שיעור סירובים של 95%", הודה אולריך והוסיף, "אני חושב שהמגיפה הזו פתחה לאנשים רבים עיניים לחדשנות."