מאז שכוחות רוסיה פלשו לאוקראינה, אמריקנים אוגרים בבהלה את כל סוגי התחמושת, כך לפי הקמעונאים המובילים בארה"ב.
(מימין רובה בצבעי דגל ארה"ב, ומשמאל טבלה המראה עלייה של מאות אחוזים בכל רחבי ארה"ב ברכישת תחמושת)
"יש זינוק בביקוש הצרכנים לתחמושת מאז תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-24 בפברואר 2022", מסרה חברת 'AMMO, Inc', יצרנית תחמושת ורכיבי נשק מלוס אנג'לס.
החברה מדווחת כי בין ה-24 בפברואר ל-10 במרץ ההכנסות שלה זינקו ב-166%, וכמות העסקאות עלתה ב-110% ביחס לשבועיים הקודמים - כאשר תעבורת האתר של החברה (הטראפיק) לתקופה עלתה בכ-59%.
עוד מתברר כי לקוחות בטקסס, פלורידה, וושינגטון קנו הכי הרבה תחמושת - בעיקר 9 מ"מ ו-5.56x45, מכל יתר המדינות האמריקניות.
הנה הרשימה המלאה של עשר המדינות המובילות למכירת תחמושת בשבועיים החולפים.
"עלייה דומה בביקוש לתחמושת אירעה בתחילת מגיפת ה-COVID-19", אמר אלכס הורסמן, מנהל השיווק של Ammo.
"כשהניאו-שמרנים והתקשורת המרכזית קוראים להתערבות אמריקאית בפלישה הרוסית, חובבי כלי הירה הזהירים חשים שהמוצרים שהם צריכים כדי ליהנות מהתחביב האהוב עליהם, עלול להפוך בקרוב לנצרך".
"אמריקנים רבים צופים שמאמץ מלחמתי יגביל באופן משמעותי את כמות התחמושת הזמינה לצרכנים".
"אחרים חוששים שממשל ביידן, יגביל איכשהו מכירות פרטיות של תחמושת בתואנה שצריכים לשלוח את המוצרים האלה לחו"ל לתמיכה בהתנגדות האוקראינית", הסביר הורסמן.
חנות הנשק The Machine Gun Nest במרילנד מציינת שהסכסוך מעבר לים מעורר עניין בקניית כלי-נשק שמגדילים את מכירות התחמושת בחנות ובממשק המסחר האלקטרוני המקוון שלהם.
"בהחלט יש זינוק גדול במכירות התחמושת כאן באזור. המלחמה באוקראינה בהחלט עוררה עניין בארה"ב, במיוחד בקרב בעלי נשק, שמרגישים שהעם האוקראיני הוא עדות לנחיצות המוחלטת של אוכלוסייה חמושה".
"ראינו עלייה במכירות של 9 מ"מ ו-5.56 מ"מ שמרקיעות שחקים, כשחלק מהלקוחות רוכשים עד 20,000 כדורים בכל פעם".
"ראינו גם ביקוש מוגבר לתחמושת רוסית, כאשר 7.62x39 ו-5.45x39 חווים ביקוש מוגבר. ממשל ביידן חסם את הביקוש, והמלחמה בהחלט הוסיפה לביקוש ליבוא הזה שמתייבש אט אט".
בהסתכלות על מחירי התחמושת בהחלט נרשמו גם כן זינוקים.
כמו כן, החיפושים באינטרנט אחר תחמושת של 5.56 מ"מ קפצו לרמה הגבוהה ביותר מאז ינואר 2021, כשרבים נכנסו לפאניקת-קנייה עקב קיץ של אי-שקט חברתי ואלימות שהורגש ב-2020.
עם זאת, עם מאגר גדול יותר של בעלי נשק מאז המגיפה, ועם התקשורת שמאכילה אנשים בתעמולת ימי מלחמה, סבב נוסף של רכישת נשק עשוי לצאת לדרך.
אולי הפעם, אנשים יאגרו כלי נשק בקליבר גדול מאי פעם.