למעלה מ-10 מדינות בארצות הברית חתמו על תביעת חוק חופש המידע הדורשת את הרישומים של ממשל ביידן על כל מעקב של ה-FBI אחר הורים אשר מוחים נגד מועצות בתי הספר.
התובע הכללי של אינדיאנה, טוד רוקיטה – חבר קונגרס לשעבר – מוביל את התביעה בשמן של 12 מדינות נוספות נגד הנשיא ג'ו ביידן, התובע הכללי מריק גרלנד ושר החינוך מיגל קרדונה, תוך ציון כישלון של פקידים אמריקנים לכבד את הבקשה לחופש המידע.
רוקיטה דרש בעבר את כל התקשורת והרישומים הקשורים להחלטת ה-FBI לחקור איומים אלימים נגד פקידי חינוך מקומיים.
בראיון לרשת 'פוקס ניוז, התובע הכללי אמר: "אנחנו רק רוצים את העובדות. במקום לשתף פעולה, ממשל ביידן ביש להסתיר ולהצניע. מה הם מסתירים? למה הם לא חושפים? כל האמריקנים ראויים לדעת".
13 המדינות שהצטרפו לתביעה הן אינדיאנה, ארקנסו, אריזונה, ג'ורג'יה, קנזס, קנטקי, לואיזיאנה, מיזורי, מונטנה, אוהיו, אוקלהומה, קרוליינה הדרומית, טקסס ויוטה.
הדברים מגיעים לאחר ששר החינוך שלח מכתב לביידן בו השווה הורים מפגינים למחבלים מתאבדים, והציע להשתמש בחוק הפטריוט נגדם. מחלקת החינוך הכחישה כי קרדונה ביקש את הדבר, ומועצת בתי הספר הלאומי התנצלה על ההשוואה של הורים למחבלים.
אך ימים לאחר שנשלח המכתב של המועצה, התובע הכללי שלח תזכיר המורה ל-FBI להתגייס לתמיכה בפקידי חינוך מקומיים. במהלך עדות בפני ועדת הקונגרס שנערכה באוקטובר האחרון, גרלנד הכחיש את השימוש בכינוי "טרוריסטים".
לאחר הסערה שפרצה בשל המכתב, 41 מחוקקים רפובליקנים דרשו את התפטרותו של קרדונה.
הנציגה ליסה מקליין, שהובילה את הדרישה לפיטוריו של שר החינוך, כתבה: "בנאום ההשבעה שלך בפני העם האמריקני, אמרת: 'להתגבר על האתגרים האלה – לשקם את הנשמה ולהבטיח את עתידה של אמריקה – דורש יותר ממילים. זה דורש את הדבר החמקמק ביותר בדמוקרטיה: אחדות'".