קוריאה הצפונית ערכה ביום ראשון ניסוי מדאיג בטיל בליסטי אל מול החוף המזרחי, בעוד תשומת לב העולם מופנית אל המלחמה במזרח אירופה.
דיווח בכלי תקשורת דרום קוריאני (צילום: EPA)
על פי כלי התקשורת בקוריאה הדרומית וביפן, פיונגיאנג שיגרה טיל בליסטי חשוד לים יפן – זאת בפעם השמינית מתחילת השנה הנוכחית. שר ההגנה היפני אמר שהטיל טס למרחק של 300 ק"מ, ולגובה מירבי של 600 ק"מ.
השיגור שנערך הוא הראשון מאז סיום אולימפיאדת החורף בסין, בעוד הרפובליקה הקומוניסטית היא הצינור הפיננסי והשותפה הדיפלומטית הבכירה של קוריאה הצפונית. לפני כן, הניסוי האחרון היה ב-30 בינואר, אז המדינה ירתה טיל בליסטי לטווח הארוך ביותר מאז 2017.
המועצה לביטחון לאומי של קוריאה הדרומית מסרה כי השיגור "לא מועיל" לייצוב השלום בזמן שהעולם מנסה לפתור את המלחמה באוקראינה. הסוכנות גם הביעה "דאגה עמוקה" על רקע השיגור, והפצירה בצפון "להפסיק לאלתר פעולות המנוגדות לפתרון שלום באמצעות דיפלומטיה".
מנהיג קוריאה הצפונית (צילום: Getty Images)
לטענת מומחים, התרגילים שהמדינה הטוטליטרית עורכת לאחרונה נועדו להפעיל לחץ על ארצות הברית, במטרה שתציע הקלות בסנקציות שהוטלו עליה, הקשורות לתוכנית הגרעין בקוריאה הצפונית. זאת, לאחר שהמשא ומתן בין המדינות, שהובל על ידי הנשיא לשעבר טראמפ, הופסק בשנת 2019.
כעת, העיסוק המלא של וושינגטון בניסיון לעצור את המתקפה הרוסית על אוקראינה, עשוי לגרום לפיונגיאנג להגביר את הלחץ.
"קוריאה הצפונית לא הולכת לעשות לאף אחד טובה ולהישאר בשקט, בזמן שהעולם מתמודד עם התוקפנות של רוסיה נגד אוקראינה", אמר לייף-אריק איסלי, פרופסור באוניברסיטת אווה בסיאול. "לפיונגיאנג יש לוח זמנים שאפתני של מודרניזציה צבאית. הכוח והלגיטימיות של משטר קים הפכו קשורים לניסוי מתמיד של טילים".
במהלך ממשלת טראמפ, מנהיג קוריאה הצפונית הורה על ניסוי טילים בליסטיים בין-יבשתיים, שיכולים, תיאורטית, להגיע ליבשת אמריקה. בשנה הראשונה לכהונתו של ביידן, קים ג'ונג און ערך שמונה ניסויים בטילים, אם כי אף אחד מהם לא בין-יבשתיים.