לפי דיווח ענקית החדשות Zerohedge, אוקראינה ורוסיה נמצאות בדיונים על זמן ומקום לקיים שיחות הפסקת אש ושלום.
לדברי דוברו של נשיא אוקראינה זלנסקי, "הצדדים מקיימים התייעצויות".
NEWS: Ukraine discussing with Russia a place and time for talks about a cease-fire and peace, Bloomberg’s @DarynaKrasno reports. Zelenskiy’s spokesman, Serhiy Nykyforov:
— Jennifer Jacobs (@JenniferJJacobs) February 25, 2022
“The sides are holding consultations.”
זאת דווקא כאשר ראש נאט"ו סטולטנברג הודיע ביום שישי שאלמנטים של כוח התגובה של נאט"ו (NRF) המונה 40,000 חיילים יופעלו לראשונה. כפי ש-Axios מדווח, סטולטנברג כינה את פלישת רוסיה לאוקראינה "המשבר הביטחוני החמור ביותר שאיתו התמודדנו באירופה במשך עשרות שנים". כוח התגובה, ה-NRF ייפרס, "ביבשה, בים ובאוויר" במזרח אירופה, ולמטרות הגנה קולקטיבית.
המזכ"ל אמר שגודל ה-NRF גדל פי שלושה מאז 2014, אבל שלא כל הכוחות ייפרסו. הוא גם אמר כי מדינות נאט"ו יספקו נשק נוסף ומערכות הגנה אווירית לאוקראינה לבקשת ממשלתה. עוד הוסיף המזכיר, שבעלי ברית מהאגף המזרחי "מודאגים מאוד. שכן הם קרובים ללחימה באוקראינה, והם גם גובלים ברוסיה. והם ראו לא רק את ההתגברות הצבאית ואת המלחמה המתמשכת באוקראינה, אלא גם ראו את פוטין מאיים עם ררטוריקה החורגת הרבה מעבר לאוקראינה".
"המתקפה של רוסיה על אוקראינה היא מתקפה מחרידה והרסנית על אנשים חפים מפשע, אבל זו גם מתקפה על כל סדר הביטחון האירופי. וזו הסיבה מדוע אנו מתייחסים לזה ברצינות רבה כל כך", סטולטנברג.
לאחר בלבול מסוים, עיתונאי 'הבילד', ג'וליאן רופקה, הבהיר שסטולטנברג לא אמר שנאט"ו כולה תספק את הנשק - אלא שחברות נאט"ו בודדות יעשו זאת מעצמן.
בינתיים, סטולטנברג גם אמר כי ייתכן שהתקפות סייבר כנגד חברות נאט"ו יספיקו כדי להפעיל את "סעיף 5", הרואה בהתקפה נגד בעלת-ברית אחת, כמתקפה נגד כל בעלות-הברית.
הדברים כידוע באים גם על רקע דברי הנשיא ולדימיר פוטין שאיים על שוודיה ופינלנד ב"השלכות צבאיות" אם הן יצטרפו לנאט"ו.
בינתיים, שרת ההגנה הגרמנית למברכט אמרה ביום שישי כי היא חוששת שנשיא רוסיה לא יהסס לתקוף את שותפות נאט"ו.
"עדיין יש לנו תקווה שהוא לא יחצה גבולות אחרים. אבל אני חייבת לומר בכנות: זה לא בטוח!"
עתה כשדיונים על הפסקת אש מתקיימים נותר לתהות - מי יהיה הראשון לדווח על כך בשפה העברית?.