פרטים חדשים הודלפו ל-NBC לגבי אפשרות של 'מתקפת יום-הדין' ברמת הסייבר כנגד רוסיה שאמורה לשבש את מאמצי המלחמה הרוסיים, אך בינתיים הבית הלבן מפוצל ל-2 מחנות
בציטוט ארבעה בכירים אנונימיים, חדשות NBC מדווחות כי לנשיא ביידן הוצג "תפריט" של אפשרויות עבור ארה"ב לבצע "התקפות סייבר מסיביות" שמטרתן לשתק את יכולתה של רוסיה לקיים את הפעולות הצבאיות שלה באוקראינה.
"אתה יכול לעשות הכל מהאטה של הרכבות ועד שהן יפלו מהפסים", אמר בכירשתודרך בנושא.
שני גורמי מודיעין אמריקאים, פקיד מודיעין מערבי אחד ואדם נוסף שתודרכו בנושא אומרים כי לא התקבלו החלטות סופיות, אך לדבריהם לוחמי המודיעין והסייבר הצבאי של ארה"ב מציעים שימוש בנשק סייבר בקנה מידה שלא עלה על דעת העולם קודם לכן.
בין האפשרויות: שיבוש הקישוריות לאינטרנט ברחבי רוסיה, כיבוי חשמל, והתעסקות במתגי רכבת כדי לפגוע ביכולתה של רוסיה לספק מחדש תחמושת לכוחותיה, אמרו המקורות.
האם זה באמת אפשרי נותר עוד לראות - מכיוון שרוסיה עלתה לכותרות בעבר בשל יכולתה להתנתק מהאינטרנט העולמי.
לפי המקורות, האפשרויות שהוצגו כוללות תגובות מונעות למקרה שרוסיה תפעיל מתקפות סייבר משלה נגד ארה"ב במטרה להגיב על סנקציות אמריקאיות.
המטרה לא תהיה להרוס - אלא לשבש את המערכות של רוסיה, ולכן מדובר בצעד ה'נופל מפעולת מלחמה' שכן הרעיון יהיה לפגוע ב'רשתות', לא באנשים.
המקורות האנונימיים ציינו כי גורמים רשמיים "מתלבטים עם הרשויות שבמסגרתן יתבצעו התקיפות", ולגבי האם יהיו אלה חלק מפעולה סמויה או פעילות צבאית חשאית.
ביוני האחרון, ביידן ומנהיגי 30 המדינות המרכיבות כעת את נאט"ו הסכימו כי "ההשפעה של פעילויות סייבר מצטברות זדוניות משמעותיות עשויה, בנסיבות מסוימות, להיחשב כמתקפה מזוינת", כאשר ביידן כינה את סעיף 5 של נאט"ו - או סעיף ההגנה העצמית ההדדית שלו, "חובה קדושה" שהיא "סולידית ובלתי מעורערת".
בקיצור, התקפות סייבר על חברות נאט"ו על ידי רוסיה (או מדינות אחרות) יכולות להיחשב כאקט של מלחמה, אז האם רוסיה יכולה להניח את אותו הדבר לגבי התקפות על המערכות שלהן?
כך או כך, המקורות האנונימיים אמרו ל-NBC כי ארה"ב לא תכיר בפומבי בביצוע הפעולות - שיבוצעו על ידי פיקוד הסייבר האמריקאי, ה-NSA, ה-CIA וסוכנויות אחרות.
"התגובה שלנו תהיה חריפה ומדודה, אבל לא כל כך חמורה שתעודד את פוטין לנקוט בצעדים דרסטיים יותר", אמר פקיד אמריקאי אחד.
האדם שתודרך בנושא אמר שיש פערים משמעותיים בתוך ממשל ארה"ב, כאשר מחנה אחד חושש מהסלמה ומחנה אחר קורא לתגובת סייבר חזקה.
כל שימוש בנשק סייבר כדי להגיב על הפלישה הרוסית לאוקראינה יסמן נקודת מפנה עבור פעולות הסייבר של ארה"ב, שהתמקדו בעיקר באיסוף מודיעין, פעולות מידע, והתקפות ממוקדות, רבות מהן למטרות סיכול טרור.
השימוש המשמעותי ביותר ביכולת הסייבר האמריקאית הוא ככל הנראה מתקפת Stuxnet על תוכנית הגרעין האיראנית מ-2007 עד 2010, שהשתמשה בתוכנה זדונית מחשב כדי לגרום לנזק פיזי עצום.
"כלי נשק סייבר עוזרים בצורה שטרם ראינו אצל נשק אחר", אמר ג'יימס לואיס, מומחה סייבר במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים.
"זה נותן לנו אפשרויות שלא היו לנו קודם".
כמובן, "כל מה שאנחנו יכולים לעשות להם, הם יכולים לעשות לנו", אמר אחד בכיר, שאומר שמקבלי ההחלטות צופים שרוסיה תנקום - "כנראה עם התקפות שמבקשות לפגוע בצרכנים אמריקאים".