80 תלונות כנגד נוסעים שהתפרעו בטיסות בארצות הברית הועברו למשרדי ה-FBI השונים, וזאת על מנת שהחוקרים הפדרליים יחליטו האם להעמיד לדין את אותם מתפרעים. כך נמסר מוקדם יותר היום (רביעי) מרשות התעופה הפדרלית (FAA).
אילוסטרציה (צילום: AP)
כזכור, אלפי תקריות אלימות נרשמו בטיסות בפנים בארצות הברית בשנתיים שעברו מאז פרוץ משבר הקורונה - רובן הגדול אירעו בשל ויכוחים על חבישת מסכות.
בעקבות זאת, בתחילת 2021 - זמן קצר לאחר שהחלה להירשם עלייה מדאיגה בכמות האירועים החריגים בטיסות - ב-FAA הכריזו על מדיניות "אפס סובלנות", במסגרתה צוות המטוס כבר לא מחויב להזהיר את הנוסעים, וניתן להוריד אותם מהמטוסים באופן מיידי. כמו כן, ב-FAA החליטו להטיל קנסות עתק כנגד נוסעים.
The FAA and @FBI continue to work together so unruly passengers face criminal prosecution when warranted. As of Feb. 16, 2022, the FAA has referred 80 cases to the FBI for criminal review. https://t.co/ISiblzAzGi #FlySmart
— The FAA ✈️ (@FAANews) February 16, 2022
בפועל, גם מדיניות זו לא הובילה לירידה במספר האירועים האלימים, לרבות תקיפת דיילים וטייסים. חשוב לזכור כי למרות שמדובר בגוף פדרלי, ל-FAA אין כל סמכות להעמיד לדין נוסע. אי לכך, בחודש נובמבר האחרון רשויות התעופה הודיעו שה-FBI יתערב בתקריות הקשות ביותר.
בשלב ראשון, ב-FAA העבירו 37 תלונות ל-FBI. סטיב דיקסון, מנהל ה-FAA, התייחס לכך בשנה שעברה ואמר: "העובדה שה-FBI חוקר את עשרות הנוסעים צריכה לשמש כאזהרה ברורה. אם תגרמו לשיבושים בטיסות, אתם מסתכנים לא רק בקנסות, אלא גם בהעמדה לדין ברמה הפדרלית".
נוסע שניסה לפרוץ לתא הטייס מלוס אנג'לס, מוקדם יותר השבוע
כעת, ב-FAA הודיעו שהוחלט להעביר 80 תלונות נוספות לחוקרי הבושלת הפדרלית, אולם בשלב זה לא פורסמו פרטים נוספים על הנוסעים, לרבות שמותיהם והעבירות המיוחסות להם.
במקביל לכך, חברות תעופה אמריקאיות רבות - בראשותן דלתא איירליינס - קוראות להקים מעין 'רשימה שחורה', אליה יתווספו מאות נוסעים מתפרעים: "רשימה מסודרת של נוסעים שאינם מורשים להעלות לטיסות בארה"ב לא רק תמנע את התקרית האלימה הבאה, אלא גם תשמש כתזכורת להשלכות הרבות שנובעות מאי-ציות להוראות אנשי הצוות", הסביר בחודש שעבר אד בסטיאן, מנכ"ל דלתא.
עוד הוסיף בסטיאן כי קרוב לאלפיים נוסעים סולקו לצמיתות מטיסות דלתא איירליינס.
גם איגוד דיילי האוויר האמריקאי, AFA, המייצג כ-50 אלף דיילים ב-17 חברות תעופה שונות, תומך במהלך: "אנחנו מעוניינים שתהיה רשימה מסודרת ומרוכזת של נוסעים שאינם מורשים להעלות לטיסות לפרק זמן מסוים או לצמיתות, לאחר שנקנסו בשל התפרעות בטיסה או לאחר שהורשעו בעבירה פלילית חמורה", הסבירה שר נלסון, נשיאת האיגוד.