ארצות הברית השעתה את יבוא האבוקדו ממקסיקו, לאחר שפקיד אמריקני קיבל שיחת טלפון מאיימת – כך נמסר ממשרד החקלאות של מקסיקו.
(צילום: Shutterstock)
לפי ההצהרה, שירות הפיקוח של משרד החקלאות לבעלי חיים ובריאות צמחים בארצות הברית, ה-APHIS, החליט להפסיק עד להודעה חדשה את פעילות בדיקת האבוקדו במדינת מיצ'ואקאן, שבמערב מקסיקו, לאחר שאחד הפקחים של הסוכנות קיבל שיחת איום לטלפון הסלולרי שלו.
ה-APHIS מסרה כי היא פתחה בחקירה כדי להעריך את האיום, ולקבוע אם האמצעים הדרושים כדי להבטיח את השלמות הפיזית של כל אנשי הסוכנות העובדים במיצ'ואקאן – אשר היא המדינה היחידה במקסיקו אשר מורשית לייצא אבוקדו לארצות הברית.
פקחים אמריקנים בודקים את הפירות במקסיקו, כדי להבטיח שהמשלוחים המגיעים לארצות הברית אינם נגועים במחלות שעלולות להשפיע על גידולי אבוקדו בארה"ב.
כחלק מהמאמצים, אנשי ה-APHIS ערכו פגישה עם נציגי איגוד יצרני ואריזת אבוקדו (APEAM) והמשטרה המקומית במדינה, כדי לטפל באיום.
"ה-APEAM משתתפת באופן פעיל עם הרשויות של שתי המדינות, כדי לפתור את הבעיה על מנת לחזק שיטות ותהליכים פנימיים. העובדות שהוזכרו כאן כבר השפיעו על כלכלת התוכנית כולה, והשפיעו על התעשייה ולמעלה מ-300,000 מקומות העבודה התלויים בה. אנחנו מעודדים את כל השחקנים בשרשרת הזו לנקוט זהירות וערנות יתרה כדי לשמר תוכנית יצוא חשובה כל כך", נמסר בהצהרה לתקשורת.
בששת השבועות האחרונים, יצרני אבוקדו ממיצ'ואקאן ייצאו יותר מ-135,000 טון אבוקדו לארה"ב, כך על פי משרד החקלאות.
גם אם הפסקת הייבוא לא תימשך לאורך זמן, הדבר עדיין עלול להוביל לעליית מחירים. שיבושים בשרשרת האספקה, אפילו בהיקפים קטנים, יכולים להשפיע על המחירים – הסביר מארק קמפבל, מייסד ומנכ"ל ProducelQ, שוק דיגיטלי לקונים ומגדלים.
בינתיים, לדבריו של קמפבל, האבוקדו ממקסיקו שמוצא למכירה בארצות הברית הוא כבר בעל ערך גבוהה יותר, מכיוון שיש אי ודאות לגבי אספקה עתידית, וסביר להניח שמחירים סיטונאיים גבוהים יותר ישפיעו על הצרכנים.