הקומיקאי ג'ון סטיארט יצא להגנתו של ג'ו רוגן בפרק פודקאסט שפורסם ביום חמישי, ושאל "מי מחליט" מה זה דיסאינפורמציה, כמו גם טען שהתנגדותו למלחמת עיראק הייתה יכולה לגרום לאנשים "לצנזר" אותו.
ג'ון סטיוארט וג'ו רוגן (צילום: צילום: Getty Images)
"אלה חולות נודדים, ואני חושב שאני מודאג, ובכן, ממי מחליט" מה מכונה "אינפורמציה שגויה", אמר סטיוארט בפרק בתוכנית הפודקאסט שלו "הבעיה עם ג'ון סטיוארט".
הקומיקאי האמריקני-יהודי אמר שהוא מכיר את רוגן באופן אישי, והודה שיש לו "הטיה" לטובת המנחה שעומד בלב סערה תקשורתית בגין ראיון שנוי במחלוקת עם מדען המטיל ספק ביעילות החיסונים, שהוא גם אחד ממפתחי טכנולוגיית ה-mRNA .
כהשוואה לביקורת החריפה כלפי רוגן, סטיוארט אמר כי בתחילת שנות ה-2000, עיתונים קידמו את האג'נדה של ממשל בוש, שסייעו כנשק להשמדה המונית בעיראק במהלך המלחמה. סטיוארט, שהתנגד בפומבי למלחמה, אמר: "הייתי בצד של מה שהייתם חושבים, במיינסטרים, הוא מידע מוטעה. קידמתי את מה שהם קראו לו דיסאינפורמציה".
ואז הוסיף: "אבל שנים אחר כך, התברר שזה היה נכון וכי התקשורת הממסדית טעתה".
לאחר פרק הפודקאסט המדובר של רוגן, חלק מהתוכנית שלו The Joe Rogan Experience, המנחה הואשם בקידום מידע מוטעה בהקשר לקורונה. בתגובה לכך, 270 רופאים, אחיות, מדענים ומחנכים פרסמו מכתב הקורא לספוטיפיי להסיר את התוכנית של רוגן מהפלטפורמה, כדי לבלום מידע מוטעה על המגפה.
במקביל, מספר מוזיקאים אגדיים – כמו ניל יאנג וג'וני מיטשל – משכו את המוזיקה שלהם מפלטפורמת המוזיקה כמחאה.
ימים לאחר התפוצצות הפרשה, ספוטיפיי הסירה יותר ממאה פרקים מתוכנית הפודקאסט של רוגן. רבים מהפרקים שנמחקו הם ישנים יותר, וביניהם היו ראיונות עם דמויות שמרניות ידועות, אנשי ימין קיצוני או חוקרי קונספירציה.
לאחר מכן, הזמרת אינדיה ארי – שגם היא דרשה להסיר את התכנים שלה מהפלטפורמה, פרסמה מקבץ קטעים מהפודקאסט, בו רוגן נשמע אומר את המילה "ניגר" מספר רב של פעמים. רוגן התנצל על כך, ואמר כי ההתבטאויות שלו הן "מצערות ומבישות".