הרקטה אשר דוהרת בחלל במסלול התנגשות עם הירח אינה שייכת לחברת SpaceX, זאת על אף הדיווחים הקודמים, והיא שייכת, ככל הנראה, לחללית ששוגרה על ידי סין בשנת 2014.
(צילום: Getty Images)
Ars Technica דיווח לראשונה על עצם מסתורי שגילה ביל ריי, מפתח התוכנה האסטרונומית בשם Project Pluto. ביום שבת, גריי עדכן את אתר האינטרנט שלו ותיקן את הדיווח שלו, לאחר שמהנדס של נאס"א הטיל ספק בטענות הקודמות שלו.
גריי אמר כי הוא בדק את הנתונים שלו, וטען שיש "ראיות טובות" לכך שהעצם הוא חלק מרקטת Chang’e 5-T1 השייכת לסין, ששוגרה באוקטובר 2014. כאמור, התיאוריה הראשונה שפרסם המדען הייתה שהעצם שצפוי להתנגש בירח שייך לרקטת Falcon 9 של SpaceX, חברת החלל של אילון מאסק, ששוגרה ב-11 בפברואר 2015 מפלורידה.
באתר, גריי כתב שהעצם "עדיין יפגע בירח במרחק של כמה קליומטרים מהנקודה אותה חזה, ב-4 במרץ בשעה 12:25 UTC, תוך כמה שניות מהזמן החזוי".
בפרסום הראשוני על התנגשות הטיל, האסטרונום ג'ונתן מקדואל אמר לחדשות בי.בי.סי כי האירוע יהיה ההתנגשות הרקטית הבלתי מבוקרת הראשונה עם הירח. עם זאת, לדבריו, ההשפעה של ההתרסקות צפויה להיות מינורית.
בחלל ישנם מיליוני חלקים אחרים של זבל – כמו מכונות רבות אחרות שננטשו בחלל לאחר השלמת המשימות, אך לא היה להן מספיק דלק כדי לחזור לכדור הארץ. "במהלך העשורים האחרונים, היו אולי 50 חפצים גדולים שאיבדנו לגמרי את המעקב אחריהם. יכול להיות שזה קרה כמה פעמים בעבר, אבל פשוט לא שמנו לב. זה יהיה המקרה המאושר הראשון", אמר מקדואל.